İNTERNETLE ISTIHDAM ARTTIRILACAK

DENİZLİ Sanayi Odası\'nın yürütüp proje ortaklığını Pamukkale Üniversitesi\'nin (PAÜ) üstlendiği Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Güçlü Diyalog ve Yenilikçi Yaklaşım Projesi başladı. Proje kapsamında gerçekleştirilen panelde konusunda uzman birçok isim istihdam başta olmak üzere sunumlar gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında işverenlerin kayıtlı işgücü aldıklarında hangi teşviklerden faydalanabileceklerini anlatacak bir internet sitesi oluşturulacak.

20-12-2016 14:10:14

Denizli Sanayi Odası tarafından yürütülen PAÜ\'nün de proje ortağı olarak yer aldığı Denizli\'de Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Güçlü Diyalog ve Yenilikçi Yaklaşım Projesi açılış toplantısı Anemon Otel\'de düzenlenen panelle yapıldı. Başkanlığını PAÜ İİBF Dekan Prof. Dr Hakan Sarıtaş\'ın yaptığı panelde, PAÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstrileri Bölüm Başkanı Prof. Dr Oğuz Karadeniz, Eski SGK Başmüfettişi Dr. Resul Kurt, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç ve SGK İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik konuşmacı olarak yer aldı.

“Amaç istihdamı teşvik etmek”

Projenin açılış konuşmasını yapan DSO Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, başlattıkları projeyle Denizli\'de kayıtlı istihdamı teşvik etmek istediklerini söyledi. Projeyi PAÜ ile birlikte yürüttüklerini, proje kapsamında kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için web tabanlı bir site oluşturacaklarını açıkladı. 

“Kayıt dışı istihdama dikkat çekti”
Panelde, ‘Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelede Bir Araç Olarak İstihdam Teşvikleri konulu sunumu yapan Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, kayıt dışı istihdamın 1 puan düşürülmesinin ülke ekonomisine 1 milyar lira katkı sağladığını, hedeflerinin kayıt dışı istihdama karşı işbirliği sağlamak olduğunu söyledi.

“Eğitim önemli”

İşverenlerin kayıt dışı istihdama yönelmesini ekonomik sebeplere bağlayan Karadeniz, çalışanların ise genellikle eğitimsizlikten dolayı kayıt dışı işsizlikten mağdur olduğunu dile getirdi. Oluşturulacak internet sitesinin oldukça önemli olduğunu belirten Karadeniz, \'Sitenin açılmasıyla birlikte işverenler siteye girip istihdam etmek istedikleri kişinin yaşı, cinsiyeti, eğitim durumu gibi 20\'den fazla parametreyi girerek hangi kurumlardan hangi teşviklerden faydalandığını görebilecek. Çalışanlar ise eksik gün ve prim bildirimi gibi olumsuzluklarda ileride ne tür hak mahrumiyetleriyle karşılaşabileceklerini görebilecek\' dedi. Sitenin oluşturulmasıyla beraber işverenlerin istihdam ile ilgili teşvikleri, yüzlerce sayfalık genelgeyi detaylı okumadan basit ve uygulanabilir şekilde öğreneceğinin altını çizen Karadeniz, \'Site ayrıca istihdam teşvikleriyle ilgili farkındalığı arttıracak, Özellikle küçük ve kayıt dışı istihdamın yaygın olduğu işyerlerinde kayıtlı istihdamı teşvik edecek\' diye konuştu. Proje kapsamında oluşturulacak sitenin 7 ay içerisinde tamamlanıp faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi