İnme Polikliniği oluşturuldu

Dünya İnme günü etkinlikleri kapsamında Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniği oluşturuldu, risk grubunda yer alan hasta ve yakınları inme konusunda bilgilendirildi.  

02-11-2018 10:39:04

Denizli Devlet Hastanesi’nde 27 Ekim Dünya İnme Günü nedeniyle poliklinik oluşturuldu, Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci ve Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş tarafından polikliniğe gelen hasta ve yakınları bilgilendirildi. Ayrıca, inmede  risk faktörünü  oluşturan tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı. Felç geçiren hastada gözüken belirtiler vurgulandı ve  inmeden korunmak için yapılması gerekenler anlatıldı. 

İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk, İnme Polikliniğini ziyaret ederek Doç. Dr. Eylem Değirmenci ve Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş’tan bilgi aldı.  Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş inmenin beyne giden kan akımının aniden kesilmesine bağlı görüldüğünü, beslenemeyen beyin dokusunun işlevselliğini kaybettiğini ve kişide kol, bacak güçsüzlüğü, konuşma bozukluğu, yüzde kayma, baş dönmesi, görme ve denge kaybı gibi çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkarabileceğini söyledi. Doç. Dr. Eylem Değirmenci de inmenin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, yüksek tansiyon, kan şekeri düzensizliği, kolesterol yüksekliği ve kalp hastalıklarının inme için yüksek risk taşıdığını inmenin önlenmesi açısından doktorlarının önerdiği tedavi ve diyet önerilerine uyulması gerektiğini belirtti.  

 

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, inmenin toplumda sık görülen ancak tedavisi mümkün olan bir nörolojik rahatsızlık olduğunu ifade ederek, “ İnme olgularında zaman çok önemlidir. Felç geçiren bir hasta en yakın inme merkezine başvurmalı ve tedavisine hemen başlanmalıdır. İnme geçiren bir hastaya inmeden sonraki ilk 4,5 saatte uygulanabilen damar içi pıhtı eritici tedavi ilimizde Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulanmaktadır” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi