4 Ağustos 2022 Perşembe

İmzalar parçalanmış aileler için atıldı

Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, parçalanmış ailelere yönelik, psiko-sosyal ve ekonomik yardım verilecek.

08-09-2017 18:20:44

Aktepe Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Anadolu Lisesinde düzenlenen protokol imza törenine, Vali Hasan Karahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Toplanda, resmi ve özel okullarda öğrenim gören, ailevi problemleri olan ya da ailesi parçalanmış çocuk ve gençlerin, koruma ve bakım altına alınmasına esas oluşturacak nedenin ekonomik yoksulluk olduğu vurgulandı. Bu tür çocuk ve gençlere, zaman kaybetmeden ailelerin herhangi bir mağduriyet yaşamalarına fırsat vermeden ekonomik ve sosyal yardımda bulunulması için protokol imzalandı.

İmzalanan protokolde ana hedef, okullarda eğitim gören, desteklenmedikleri taktirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocukların, sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak, ailenin parçalanmadan bir arada yaşamasına fırsat sağlamak ya da ailenin parçalanması ile birlikte aile bireylerinin muhtaç duruma düşmeden sosyal ekonomik olarak desteklenmesi ve böylece ailelerin sosyo-ekonomik olarak herhangi bir mağduriyet yaşamamaları.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi