İhracatı tatil vurdu

Denizli’nin ağustos ayı ihracatı geçen yıla göre yüzde 6 azalarak 266 milyon dolar olarak gerçekleşti. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ihracattaki azalışı uzun Kurban Bayramı tatiline bağladı, eylülde güçlü bir şekilde telafi edileceğini söyledi. 

04-09-2018 15:04:58

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin ihracat rakamlarını açıklayıp, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin rakamlarını değerlendirdi.  Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ağustos ayı ihracat rakamları açıkladığını belirten Memişoğlu, “Ülkemiz ihracatının, 9 günlük bayram tatili ile ortaya çıkan işgünü eksikliğine rağmen, güçlü performansına devam ettiğini ifade edebiliriz.  Ağustos ayında yüzde 6,5 oranında azalış ile 12,4 milyar USD düzeyinde gerçekleşen ülkemiz ihracatı, Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 5,3 oranında artarak, 109 milyar USD'ye ulaştı. Diğer taraftan, Ağustos ayında tatil nedeni ile ortaya çıkan azalışın Eylül ayında güçlü bir şekilde telafi edileceğini umuyoruz” dedi. 

Denizli’nin ihracatı da azaldı

Denizli’nin Türkiye ihracatında ulaşılan rakamlar ve ihracatta yakalanan başarıya benzer bir performans sergilediğini belirten Memişoğlu, “Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, yılın ilk 8 aylık döneminde yüzde 5,4 oranında artarak 1,7 milyar USD’ye ulaştı. Ağustos ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 9,5 azalış ile 203 milyon USD dolar olarak gerçekleşti.  Türkiye İhracatçılar Meclisi  tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise Ocak-Ağustos döneminde yüzde 14 oranında arttı  ve 2,2 milyar USD’nin üzerinde gerçekleşti. Ağustos ayında ise, Denizli ihracatında yüzde 6’lık düşüş ile 266 milyon dolarlık  değere ulaşıldı” diye konuştu.

Memişoğlu, Denizli’nin artan ihracatının yıl boyunca ülke ekonomisine olumlu katkısını sürdüreceğini ve yıl sonu hedeflerine ulaşılacağını sözlerine ekledi. 

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi