İhracatçımız alın terini taçlandırıyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, haziran ayı ihracat verilerini değerlendirdi.

03-07-2018 17:06:36

Denizli ihracatçısının başarısını 20 aydır hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Erdoğan, “Denizlili ihracatçılar, aylık yüzde 8,2, 6 aylık dönemde ise yüzde 18,1 artış yakaladı. İhracatçımız, emek ve alın terinin karşılığını başarılarıyla taçlandırmaya devam ediyor” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği üzerinden gerçekleştirilen ihracatın  yüzde 1 artışla 206 milyon doları geçtiğini,  Türkiye İhracatçılar Birliği’nin verilerine göre ülke ihracatının  yüzde 5 artışla 12 milyar 601 milyon 664 bin dolar olduğunu, Türkiye’nin yılın ilk yarısındaki ihracatın ise  7,4 artış ile 81 milyar 910 milyon dolara ulaştığını söyledi. 
İhracatçıların yıl sonu için belirlenen ihracat hedefine ulaşma yolunda büyük bir inançla ilerlediklerini söyleyen Erdoğan, “Artış trendi üst üste 20’nci ayda da hız kesmeden devam ediyor. Sadece ülke değil Denizli ihracatı da artışını sürdürdü. İhracatçımız, başarısıyla, kendisine gösterilen ilginin karşılığını, her zaman ki gibi son kuruşuna kadar ülkemize ve şehrimize katma değer olarak kazandırdı. Aynı azimle, ihracat seferberliğinde en önde yürümeye devam edecek, yıl sonu ihracat hedefini yakalamak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bizi başarısıyla sevindiren ihracatçılarımızı kutluyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi