IHLAMUR ALTINI GEÇTİ

Kış aylarında soğuk havalarla birlikte şifa amaçlı aranan bitkilerin başında gelen ıhlamurun fiyatı, yükselişi durdurulamayan altını bile solladı. Altının gram fiyatı 147 liraya yükselirken, ıhlamurun kilogram fiyatı 200 liraya ulaştı. Gramla satılan ıhlamurun fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Fiyatı duyan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, ıhlamur gramla satılıyor. Aktarlar Adem Oğuz, işçiliğinin zor olması, yüksek talebin bulunması ve mahsulün az olması nedeniyle ıhlamurun fiyatlarının uçtuğunu söyledi. Aktarlarda sofralarda birçok yemeğin ve tatlının içeriğini süsleyen çam fıstığının kilogramı ise 160 lira ile altınla yarışan diğer bir ürün olarak gözlere çarpıyor.

13-01-2017 10:54:57

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ıhlamur, fiyatıyla rekora koşuyor. Kışın en çok tüketilen bitki çaylarının başında gelen ıhlamurun fiyatı 200 lirayı bularak yükselişi durdurulamayan ve gramı 147 liraya ulaşan altını bile kat kat geçti. Ihlamur 230 lira olan çeyrek altınla yarışır hale geldi. Ihlamurun kilogram fiyatını duyan vatandaş ise şaşkın.   Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan ıhlamurun fiyatı yükselince vatandaş, evlerine ıhlamuru kilo yerine gramla almayı tercih ediyor. Kış mevsiminde sıkça tüketilen ıhlamurun soğuk algınlığı dışında gribal enfeksiyon da dahil birçok faydası olduğu da biliniyor. Aktar Adem Oğuz, “Ihlamur kış aylarında meydana gelen soğuk algınlığından ve yaygın salgın hastalıklardan korunmak ve bu hastalıkların tedavileri için tüketilmektedir. Ihlamur, az olduğu için fiyatı artıyor. Ayrıca ıhlamuru toplamak çok zordur, işçilik maliyeti de bu nedenle yüksektir. Ihlamur fiyatının yüksek olması satışları çok fazla etkilemedi. Pahalı da olsa insanların tercihi yine ıhlamurdan yana oluyor. Ihlamur kaynatılmamalı ve sade içilmelidir. Ihlamurun hastalıkları önlediği gibi sakinleştirici özelliği de bulunuyor” diye konuştu.

Aktarlarda sofralarda birçok yemeğin ve tatlının içeriğini süsleyen çam fıstığının kilogramı ise 160 lira ile altınla yarışan diğer bir ürün olarak gözlere çarpıyor.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi