3 Ağustos 2022 Çarşamba

HONAZ’DA DİYABET ANLATILDI

Özel TEKDEN Hastanesi, Honaz Belediyesi ile yaptığı iş birliği çerçevesinde ilçede vatandaşlara risklerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

17-11-2016 16:39:29

TEKDEN Sağlık Grubu, ‘erken tanı’ konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla birçok hastalığa karşı düzenlediği bilinçlendirme eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.Honaz Belediyesi ile işbirliği içerisine giren Özel Denizli Tekden Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ilçe halkına diyabeti, risklerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Honaz halkının yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşmacı olarak yer alan Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, “Diyabeti tanıyın ve hastalığınızı kendiniz yönetin” dedi.

DİYABET RİSKİNİZİ GÖZARDI ETMEYİN!

Sık idrara çıkma, aşırı susama, iştah artışı, halsizlik, yorgunluk, ciltte kuruluk ve yaraların geç iyileşmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan şeker hastalığının, günümüzde oldukça yaygın görüldüğünü belirten Uz.Dr.İbrahim Özdeş “Diyabet son yıllarda genç yaşlı demeden hemen hemen her yaş grubunda sıklıkla görmeye başladığımız hastalıkların başında geliyor. İşin kötü tarafı düzenli kontrol altında tutulmaz ve tedavi edilmezse sonuçları hiç de iç açıcı olmuyor. Beraberinde kalp ve damar hastalıkları, göz ve böbrek hastalıkları, obezite gibi birçok sağlık sorununu da tetikliyor” diye ekledi.

“SAĞLIK ÖNEMLİ”

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan diyabet hakkında farkındalığın arttırılması için bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “İlçemizde her alanda vatandaşlarımıza hizmet ulaştırıyoruz. Bu kez de sağlıklarını ihmal etmemeleri anlamında, konuyu uzmanından dinlemek için değerli bir doktorumuzu ilçemize getirdik. Honazlı kardeşlerimiz bu sayede doktorumuza tüm merak ettiklerini sorma imkânı buldular. Bu destek ve duyarlılıklarından dolayı Tekden Hastanesi yöneticileri ve Doktor İbrahim Bey’e teşekkür ediyor, nice sağlık buluşmalarında tekrar bir araya gelmeyi umut ediyorum” dedi.

“DENİZLİ’YE HİZMET EDİYORUZ”

Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, yeryüzünde yapılabilecek en ulvi işin sağlık hizmeti olduğunu belirterek ‘Kurulduğumuz günden bu yana eksiksiz hizmeti titizlikle uygulayabilen bir hastanecilik modeli çizdik. Bulunduğumuz bölgelerde halka layık olduğu imkânları sunma çabasında olmamız bizleri hep zirveye taşıdı. 25 yıllık sağlık hizmetlerimizde uzman hekim kadrosu oluşturabilme, önemli cerrahi operasyonlar gerçekleştirme, tanı ve tedavi cihazları ile donatılmış bir sağlık merkezi inşa edilebilmesi dışında sosyal projelerde de yer alarak insan sağlığını korumayı hedefledik. Son yıllarda ağırlık verdiğimiz bilinçlendirme projelerimizle hem bölgemizde hem de Denizli’de birçok vatandaşımıza hekimlerimiz vesilesiyle hastalıklar hakkında bilgiler sunuyor ve erken teşhis açısından bilinçlenmelerini sağlıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi