3 Ağustos 2022 Çarşamba

Hırsızı tüfekle vurdu

Honaz’da 81 yaşındaki yaşlı kadın, evine giren hırsızı tüfekle vurdu. Yaralı şahıs kadından 10 cumhuriyet altını çalarak kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. Gözaltına alınan yaşlı kadın ifadesinin ardından serbest bırakılırken,  zanlı ilk ifadesinde nasıl vurulduğunu bilmediğini söyledi. 

25-10-2018 17:09:28

Olay Honaz’ın Akbaş Mahallesi’nde gece geç saatlerde meydana geldi. İddiaya göre, Kadir A. (52) aynı mahallede oturan ve yalnız yaşayan 81 yaşındaki Cennet Çakır isimli yaşlı kadının evine girdi. Elektrikler kesik olduğu için evine giren şahsı tanımayan Çakır, önce bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada Kadir A. yaşlı kadının bağırdığını görünce boynunu sıkıp vurarak susturmaya çalıştı. Boğuşmaya başlayan ikili odanın içerisindeki kurulu sobayı da devirdi. Adamın elinden kurtulan Çakır,  yastığın altında bulunan tüfekle Kadir A.’ya iki el ateş etti. Yaralı Kadir A. kadının belindeki kuşakta bulunan 10 adet cumhuriyet altınını alarak evden kaçtı. 

İddiaya göre yaralı halde yakınları ile irtibata geçen Kadir A., mahalle dışına kadar aile üyelerinden birine ait otomobille gittikten sonra 112 acil servisi arayarak yardım istedi. Yolda ambulansa alınan Kadir A. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine kaldırıldı. Kadir A'nın ilk ifadesinde mahalle girişinde kimin ateşlediği belli olmayan tüfekle vurulduğunu söylediği belirtildi. 

Olayın ardından çevredekilerin jandarmaya bilgi vererek yardım istemesi üzerine kısa süre de olay yerine gelen ekipler hemen inceleme başlattı. Bu sırada darp edilen yaşlı kadın olay yerine çağrılan ambulans ile önce Honaz Devlet Hastanesine, ardından jandarma karakoluna götürüldü. İfadesi alınan Cennet Çakır savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 

"Bir anda boynumu sıktı ve üzerime bindi" 
Yaşadığı dehşeti  anlatan Çakır, evine camının kırılıp ve elektriklerinin kesilerek girildiğini söyleyerek, "Aklım başıma geldiğinde yastığın altından tüfeği alıp ateşledim. Göğe mi attım, yere mi attım bilmiyorum. Şuurum kayboldu, benim yaşım kaç? Çok korktum, ondan sonra üzerini yokladım ve baktım ki;  10 altınımı alıp gitmiş. Ben onu görmeden ateş ettim. Bir anda boynumu sıktı ve üzerime bindi. Şuurum kayboldu. Yüzünü kapatmıştı sadece gözleri görünüyordu" dedi. 

Şüpheli sabıkalı çıktı
Hastanede tedavisi devam eden Kadir A.’nın sabıkasının olduğu, benzer suçlardan 4 yıla yakın ceza aldığı ve 2017 yılından beri denetimli serbestlik nedeniyle mahalle muhtarına her gün imza vererek öğrenildi. Karnından vurulan Kadir A.’nın hastanede gözetim altında olduğu ve durumunun düzelmesi sonrası geniş kapsamlı olarak ifadesinin alınacağı öğrenildi.
 İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi