27 Temmuz 2022 Çarşamba

Hayali için üniversiteye başladı

Denizli’de yaşayan matematik öğretmeni Ayhan Oran, çocukluk hayali olan avukatlığı yapabilmek için sınavlara girip Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı. 38 yaşındaki iki çocuk babası Oran, bu yıl üniversiteyi bitirerek avukatlık cübbesi giyecek.

19-11-2018 10:24:14

Aslan Tuncelili olan iki çocuk babası Ayhan Oran, Denizli’de üniversiteyi bitirerek matematik öğretmeni oldu. Denizli’de evlenen ve yıllardır öğretmenlik yapan Ayhan Oran, çocukluk hayali olan avukatlık mesleğini yapabilmek için ders verdiği öğrencileriyle birlikte üniversite sınavına girip  Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Hayalini gerçek kılmak için Oran, ders verdiği öğrencilerini de ihmal etmeden Denizli-İzmir arasında  mekik dokuyor.

Öğretmenlik görevini sürdüren Oran,  adalet arayanlar için de hukuk mücadelesi vermenin hazzını yaşayacağını söyledi. Son sınıf öğrencisi olan Oran, gelecek yıl Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukatlık stajına başlayacak. Eğitim hayatının zorluklar içinde geçtiğini söyleyen Oran,  “Ailemin ekonomik durumu çok iyi değildi. 6  kardeşin en büyüğü bendim. Babam görme engelli olduğu için bir çok sorumluluk benim üzerimdeydi. Tarlalarda ve bir çok işte çalıştım,  evime destek olmaya gayret gösterdim. Okulumda da başarılıydım. Özellikle matematikte. Öğretmenlik mesleği o zamanlar çok kıymetli bir meslekti. O nedenle küçüklükten beri ‘öğretmen ol, ekmeğini hemen eline al’ fikrini büyüklerimiz bana aşılıyorlardı. O zamanlar öğretmenlik içimize birazda ekonomik durumuzdan kaynaklı işledi. Bu yüzden öğretmenliğe yöneldim” dedi. 

Eğitim ile hukuku bir arada götüreceğini belirten Oran, “Eğitimi de seviyorum hukuku da seviyorum. Eğitimin içinde olan vicdan, hoşgörü ve diğer ilkeler hukukun içerisinde de yer alıyor. Eğitim, lisans bilgisiyle bilgileri harmanlayıp hukuk anlamında insanları daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum. Eğitimci olduğum için genç avukatlara yardım etmek için onların her zaman yanında olacağım. Mezun olduktan sonra adliyede 1 yıl staj yapacağım. Ardından ofisimi açarak insanlara hizmet vereceğim. Bunun için çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi