Hastane yöneticilerinden farkındalık etkinliği

Acıpayam, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Çivril, Servergazi, Tavas, Kale ve Denizli Devlet Hastanesi Yöneticileri, Görme Engelliler Haftasının önemine vurgu yapmak ve personeller arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla hastanelerinde çalışan görme engelli sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

15-01-2018 16:16:08

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla Denizli Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Hastane yöneticileri, görme engelli personeller ile kahvaltıda biraraya geldi.  Görme engelli sağlık çalışanlarının iş hayatında karşılaştıkları sıkıntıları gidermek için görüş ve önerileri dinlenirken, yine görme engelli personeller çalıştıkları birimlerde ziyaret edildi.

Ayrıca Denizli Devlet Hastanesi Yönetimi tarafından Denizli Görme Engelliler Derneği ziyaret edilerek hastanede yapılan düzenlemeler ve görme engelli vatandaşların hastanelerde karşılaştığı sorunlar ve çözüm noktasında istişarede bulunuldu.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk sağlık tesislerinde görme engelli personellerle bir araya gelerek onları dinleyen Hastane Yöneticilerine teşekkür etti ve Denizli’de engelsiz hastaneler oluşturmak adına çalışmaların süreceğini söyledi. Öztürk: “ Görme engelli vatandaşların sağlık tesislerinden hizmet alırken talep ve beklentilerini karşılamak ve onlara uygun ortam hazırlamak için çalışmalar yapıyoruz. Sağlık tesislerimizde hastane giriş ve çıkışlarının düzenlenmesi, hastane girişlerinde engelli karşılama personeli bulundurulması, kabartma haritası, hissedilebilir yüzey uygulamaları, asansörlerin sesli ve tuşlarının braille alfabesine uygun hale getirilmesi, poliklinik kapılarında yine braille alfabesinin olması görme engelli vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalardır” dedi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi