27 Temmuz 2022 Çarşamba

Halk oyunlarında Sarayköy rüzgarı

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde  düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda, Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü, diğer ekipleri geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.

06-11-2018 15:16:51

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Merkezefendi Belediyesi'nin iş birliğinde cuma günü Merkezefendi Kültür Merkezi'nde başlayan şampiyonada 24 ilden gelen 27 ekip kıyasıya mücadele etti.  Yöresel kıyafetlerle  sahneye çıkan gruplar, Türkiye’nin 7 bölgesinin halk danslarını sahneledi. Şampiyona kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. 

İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği yarışmada 60 hakemin değerlendirmesi sonucu Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Diyarbakır Halay Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.  Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dalda ise Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, ikinciliği Seyhan Belediye Spor Kulübü, üçüncülüğü ise   H.E.M Gençlik ve Spor Kulübü kazandı.

Dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verildiği törende, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, iki gün süren yarışmayı izlemeye gelen tüm vatandaşlara teşekkür etti. Şubaşıoğlu, “Merkezefendi’mizin eğitime, sanata ve kültüre vermiş olduğu önemin güzel meyvelerini hep birlikte görüyoruz. Türkiye’nin her bölgesinden gelen 27 ekibimize ve bizlerle birlikte bu organizasyona imza attıkları için Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi