“HALEP’TE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR”

AK Parti Denizli Milletvekili Avukat Cahit Özkan, yaptığı yazılı açıklamayla Halep’teki katliama dikkat çekti. Özkan, Halep’te yaşanan katliama sessiz kalmayacaklarını söyledi.

14-12-2016 17:52:37

Suriye’nin Halep kentinde on binlerce sivilin 6 km’lik alanda hapsolduğuna dikkat çeken Denizli Milletvekili Özkan, Esed Rejim mensuplarının kimyasal silah kullanarak katliamı daha da büyüttüğünü vurguladı.

Hayatını kaybeden sivil sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Özkan, bu katliama tüm dünyanın sessiz kaldığını, ülkelerin üç maymunu oynadığını belirtti.

Özkan; “7 milyar insan, 193 devlet ve BM Halep’teki katliamı izlemeye devam ediyor. 100 yıl önce Çanakkale’de yanımızda olan Halep’teki akrabalarımız katlediliyor. Akıl almaz bir vahşet yaşanıyor, çığlıklar yükseliyor. Yapacaklarımız var ama yapmıyorsak insan olarak hepimiz hesabını vereceğiz” dedi.

“Çocuklar okul yerine, ölüme gidiyor”

Halep’te yaşam koşullarının bulunmadığını dile getiren Cahit Özkan, “Halk temel insani ihtiyaçlarını gideremiyor. Esed’in katilleri hastaneleri ve sağlık merkezlerini de yok etti! Kentte şu an sadece 1 fırın var! Bölgede okulların tümü kapalı… Çünkü Halep’te çocuklar, okul yerine ölüme gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi