28 Temmuz 2022 Perşembe

Gülbay, Karaca ve Akbaba’ya istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden aday göstermediği Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve İl Başkanı Mahir Akbaba’yı kendisi hakkında iftira atmakla suçladı. CHP’nin fabrika ayarlarına dönmedikçe başarılı olamayacağını söyleyen Gülbay, Karaca ve Akbaba’yı istifaya davet etti.

14-12-2018 16:21:53

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile İl Başkanı Mahir Akkaba’yı kendisine iftira atmakla suçladı. İl Başkanı Mahir Akbaba'nın katıldığı bir yerel televizyon programında kendisi hakkında "CHP'li olmadığı" yönünde açıklamalar yaptığını, bunun doğru olmadığını söyleyen
Gülbay,  Karaca’yı hakkında aday olmak için para verdiği iftirasıyla suçladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın kendisi hakkında "aday olmak için bir genel başkan yardımcısına 170 bin lira verdiği" iddiasını ortaya attığını savunan Gülbay, "Bu dedikodu kesinlikle doğru değil. Kırgınım. Ben kendisine izah ettim. Geri dönüş de alamadım. Ortaya bir iddia atıyorsunuz, kanıtlamaya davet ediyorum. Bu yüzden aday gösterilmemiş olabilirim. Benim öyle bir param yok. Olsa da zaten 1 kuruş vermem" diye konuştu. 

Karaca ve Akbaba’yı istifaya çağıran Gülbay, “Hakkında iftira atan Gülizar Biçer Karaca ve İl başkanı Mahir Akbaba istifa etmezse, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevden almasını bekleyeceğim. İkisi de olmazsa CHP’den istifa edeceğim” dedi. Parti içinde yapılan tartışmalarda sunduğu önerilerin bazı kesimleri rahatsız ettiğini, sözlerinin farklı anlamlara çekilerek kendisi hakkında yıpratma ve karalama çalışması yapıldığını savunan Gülbay,  "CHP'yi fabrika ayarlarına, özüne döndürmediğiniz, altı ok ilkesine bağlılığını tam olarak ortaya koymadığımız sürece başarılı olamayız. Biz altı oku, CHP'nin temel felsefesinden kopmuş insanların ve yanlış yapanların üzerine yönelttik" eleştirisini yaptı. 

Aday gösterilmemesinde İl Başkanı Mahir Akbaba ile Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın rolü olduğunu ileri süren Gülbay,  gelecek süreçle ilgili olarak, “Benim sözlerim çarpıtıldı. Ben  bir devrimciyim.  Torunu olmaktan her zaman onur duyduğum Merkezefendi gibi, ben de bir devrimciyim. Bir devrimci olarak, insanlığın ve yaşadığım bu toprakların, bütün ilerici ve devrimci mirasını içselleştirdim. Türkiye, zor bir süreçten geçiyor. 2019 ve 2020 daha da zor geçecek. Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı istifa etmezse, yada görevden alınmazsa ya başka bir siyasi parti bünyesinde yada ayrı bir platformda mücadelem devam edecek” dedi. 
Şengül BOZ 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi