Görme engelliler için sesini paylaş

Güney Yaşar Kımıl İlkokulu ve Eziler Mustafa Kaçmaz İlkokulu sınıf öğretmenleri tarafından, görme engelli öğrenciler için Etwinning portalında ulusal sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. “Sesini Paylaş” isimli sosyal sorumluluk projesi ülke genelinde ses getirdi. 

10-04-2018 17:31:10

Denizli'nin Güney ilçesinde, Yaşar Kımıl İlkokulu ve Eziler Mustafa Kaçmaz İlkokulu sınıf öğretmenleri Hacer Can Bilgin ve Şükrü Bilgin kuruculuğunda başlatılan ‘Sesini Paylaş’ projesinde Mehmet Örücü İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Ahsen Doğanay ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 28 öğretmen, 300 öğrenci ve öğrenci velileri yer alıyor.

Projede veliler, öğrenciler ve öğretmenler; görme engelli öğrencilere yönelik kitap, test, tekerleme, hikaye, masal, fıkra ve materyal seslendirmeleri yaptılar. Oluşturulan  bu ses dosyaları nisan ayı içinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) da paylaşılacak.  

Ayrıca projede görme engelli Ressam Eşref Armağan’ı tanıtma, EKYYD Denizli Görme Engelliler İlkokulu ve Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler Ortaokulu ile projede işbirliği yapılarak özel eğitim öğretmenleriyle röportaj, Braille alfabe tanıtımı ve sesli mektup arkadaşlığı gibi etkinlikler de yapıldı. Proje sonunda öğrencilerin; sosyal sorumluluk bilinci, empati, farklılıklara saygı duyma ve iletişim gibi becerileri kazandıkları görüldüğü ifade edildi. 
Sesini Paylaş proje ekibi, çalışmanın ülke çapında ses getirip sosyal farkındalık oluşturması, görme engelli okulların tanıtılması, işlevselliğinin gösterilmesi ve devam ettirilmesi; yayınevleri olarak da Braille ile yazılan ders ve roman kitap sayısının arttırılması ve az görenler için büyük puntolu kitapların yaygınlaştırılması beklentisinde olduklarını dile getirdi.
 İHA 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi