Gıda hijyen eğitimi düzenlendi

Denizli’de fırınlar ile ekmek satış yerlerinde görevli personele "Temel Gıda Hijyen Eğitimi" verildi. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Ekmek üretimi yapan kişilerin fırınlardaki uyulması gereken hijyen kurallarıyla alakalı bir bilgilendirme yapıldı” diye ifade etti.

05-07-2017 18:55:57

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokolle gereğince, Esnaf Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitimde, katılımcılar hijyen konusunda bilgilendirildi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl tarafından katılımcılara hijyen konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Yusuf Vangöl, “Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği fırınlarda çalışan hamurkarlarımız ve ustalarımız ile tezgahta ekmek satan ve üretilen ekmeği bakkallara dağıtan kişilerin mutlaka bir ‘Temel gıda hijyen eğitimi’ almaları zorunlu. Bu zorunluluk hem ekmek tebliği hem de gıda hijyen yönetmeliği gereği, fırınlarda çalışan personelin bu eğitime katılmaları yasal olarak zorunludur. Bu nedenle fırıncı arkadaşlarımız her ilde Tarım İl ve İlçe Müdürlükleriyle Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve o ildeki Esnaf Odaları Birliği ve Fırıncılar Odası işbirliği içerisinde bu tür eğitimler düzenleniyor. Bu eğitimin esas amacı, fırınlarda üretilen ekmeğin üretim noktasından satış aşamasına kadar olan süreçte, hijyen kurallarına uygun olarak üretilerek satılmasını sağlamaktır. Ayrıca temel gıda hijyeni ve mevzuat hakkında bilgiler verildi. Tüm fırıncılarımızın, bu eğitimlere katılmasının yararı olacaktır. Katılmamaları durumunda Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan denetim sırasında gıda hijyen eğitimi belgesini göstermeyen kişiler, idari para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler” dedi. 

 

“600 KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK”

 

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ise, “Ekmek üretiminde çalışan personele, kişisel hijyen eğitiminin dışında bir belge daha verilecek. Ekmek üretimi yapan kişilerin, fırınlardaki uyulması gereken hijyen kurallarıyla alakalı bir bilgilendirme yapıldı. Halkın sağlığı için daha sağlıklı bir şekilde ekmek üretimi yapabilmek için hijyen kuralları eğitiminin sürekli verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Denizli’de ilçelerle birlikte yaklaşık 600 kişiye eğitim verilecek” diye konuştu.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi