27 Temmuz 2022 Çarşamba

Gençler çaldı, başkan söyledi

Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde açılan Müzik Kulübü’nde verilen keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan dersleriyle Sarayköylü  gençler müziğe yöneldi. Müzik Kulübü’nü ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kursiyerlere sürpriz yaptı. Başkan Özbaş, gençlerin enstrümanlarıyla çaldığı türküleri söyledi.

19-04-2018 17:09:16

Sanat ve kültürün yapı taşlarından biri olan Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde açılan Müzik Kulübü ilçede sanat okulu hissi yaratıyor. Merkezde geçen yıldan beri keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan dersleri geçen yıldan bu yana veriliyor. Her yaş grubunun katılabildiği kurslarda gençler müzikle tanışıyor, yeteneklerini sergiliyor.

Müzik Kulübü’nü ziyaret eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kursiyerlerle bir araya geldi. Başkan Özbaş ziyarette gençlere bir de sürpriz yaptı. Kursiyerlerin enstrümanlarıyla çaldığı türkülere eşlik eden Başkan Özbaş, gençlerle keyifli dakikalar geçirdi.

Sarayköy halkını sanatın yapı taşlarından biri olan müzik ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Başkan Özbaş, “Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Müzik Kulübü’nden  7’den 70’e tüm vatandaşlarımız yararlanabiliyor. Keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan derslerinin verildiği kurslarımızda kursiyerlerimizde büyük bir ilerleme görüyorum. Bu da bizi mutlu ediyor. Kimisi hayallerinin enstrümanını çalma fırsatı bulurken kimisi de boş zamanını sanat ile değerlendiriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözlerinden yola çıkarak bizde ilçemizi sanat ve kültür ile iç içe olması için projelerimizi geliştirerek arttıracağız” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi