Geleceklerine yön verecekler

Lise mezunu öğrencilerin üniversite yaşamlarını şekillendireceği  Yüksek Öğretim Kurumları sınavı bugün ve yardın yapılacak.  Binlerce öğrenci geleceklerine yön verebilmek için stresli bir sürece girecek. Bugün  Temel Yeterlilik, yarın  Alan Yeterlilik sınavları yapılacak. Yabancı dil sınavı ise yarın öğleden sonra yapılacak. 

15-06-2019 12:22:14

Denizli’de Temel Yeterlilik sınavında  26 bin 651,  Alan Yeterlilik sınavlarında 22 bin 457, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testinde ise  1.969 öğrenci ter dökecek. Öğrencilerin geleceklerine yön verebilmeleri için önemli bir yol ayrımı olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik sınavı bugün saat 10.15’de başlayacak ve 135 dakika sürecek. YKS 2. oturum Alan Yeterlilik sınavı  ise yarın günü saat 10.15 başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil sınavı ise pazar günü saat 15.45 yapılacak, öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.

Denizli Valiliği sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Vali Hasan Karahan yayınladığı mesajla öğrencilere gelecekleri için büyük önem taşıyan sınavlarda başarılar diledi. Karahan, vatandaşlar ve sürücülerden de sınav saatlerinde gürültü oluşturacak hareketlerden kaçınmalarını, siren ve korna çalmamalarını, inşaat çalışması yapmamalarını istedi.  Ayrıca öğrencilerin Nüfus Cüzdanı ile ilgili sorun yaşamamaları için Merkezefendi, Pamukkale ve Acıpayam Nüfus Müdürlükleri bugün ve yarın sınavlar bitinceye kadar açık tutulacak.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencilere seslenerek, sınav saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binanın önünde olmalarını istedi.  

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi