28 Temmuz 2022 Perşembe

GEKA toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) 92\'nci Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de yapıldı. Toplantıda istihdam ve yatırım çalışmalarını değerlendirilirken GEKA Dönem Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın başlattığı yatırım seferberliği için çalışma yürüttüklerini söyledi.

28-02-2017 13:56:08

Denizli Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi ve GEKA Dönem Başkanı Amir Çiçek, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sanayiciler ve iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, istihdamı artırmaya yönelik yapılan çalışmaları değerlendireceklerini belirtti.

Daha sonra konuşan GEKA dönem Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, GEKA’nın yaptığı çalışmaların ülkenin istihdam çalışmalarıyla örtüştüğünü düşündüklerini belirtti. Çiçek, yapılan ve yapılacak istihdam ve ekonomik çalışmalar ile yatırım planlamalarını gözden geçireceklerini kaydetti.
2015 yılı mali destek programları kapsamında yürütülen alternatif turizm altyapısı, üretim ve ticaret altyapısının geliştirilmesi ile yenilebilir enerji programları ilerleme raporlarını gözden geçirileceğini belirten Çiçek, \'Biliyorsunuz Aydın’da bir çalıştay yapıldı. Cumhurbaşkanımızın belirttiği istihdam seferberliği ile ilgili GEKA olarak ne yapabiliriz, katkımız nedir, bu konuda bir çalışma yapıldı ve yürütülüyor. Yeni yatırımlarımızın iyileştirilmesi de, GEKA üç ilde de yatırım destek ofislerini açtık. Daha iyi neler yapabiliriz onunla strateji geliştiriyoruz\' ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi