6 Ağustos 2022 Cumartesi

Geçen yıla göre yüzde 29.42 oranında azaldı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, karşılıksız çek oranlarının önemli bir ekonomik veri olduğuna işaret ederek, “2017 yılı Şubat ayı sonu itibariyle karşılıksız çek adedi, geçen yıla göre yüzde 29.42 oranında azalarak 1286 adet olarak gerçekleşmiştir” dedi.

30-03-2017 16:59:18

Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası 2017 yılı Mart ayı Meclis Toplantısında dünya, Türkiye ve Denizli ekonomisiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’de yoğun teşvik uygulamalarının hayata geçirildiğini ifade eden Erdoğan, “KOBİ’lere yönelik kredi destekleri yaygınlaştırılmıştır. Faizsiz kredi desteği etkili olmuştur. Ayrıca sicil affı ile birlikte KOBİ’lerin tekrar kredi kullanabilir duruma gelmesi sağlanmıştır. İstihdam konusunda destek ve kampanyalar yaygınlaştırılmıştır. Mobilya ve beyaz eşyadaki ÖTV’de indirime gidilmiştir. Konut satışlarındaki KDV oranı da düşürülmüştür. İhracat yapan firmalarımızın desteklenmesi için Mayıs ayına kadar vadesi olan borçlarda Merkez Bankası reeskont faiz oranlarında indirime gidilmiştir. Döviz kuru sabitlenerek, döviz cinsi kredilerin TL ile ödenmesi sağlanmıştır. Bu da, ihracatçı firmalarımız için büyük bir destek olmuş, döviz kuru hareketlerinin olumsuzluklarını ortadan kaldırmıştır. Alınan tedbirlerin etkilerini önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz, diye düşünüyorum” diye konuştu.

Karşılıksız çek yüzde 29,42 azaldı

Denizli’de karşılıksız çek oranında ciddi azalma meydana geldiğini belirten Erdoğan, “2017 yılı Şubat ayı sonu itibariyle karşılıksız çek adedi, geçen yıla göre yüzde 29.42 oranında azalarak 1286 adet olarak gerçekleşmiştir” diye ifade etti.













YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi