3 Ağustos 2022 Çarşamba

FETÖ’nün PAÜ yapılanması davasında gizli tanıklar dinlendi

Denizli’de, FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik devam eden davanın bugünkü duruşmasında, gizli tanıklar dinlendi. 67’si tutuklu toplam 115 sanığın yargılandığı davada dinlenen gizli tanık Kırmızı, üniversite yönetiminde bulunan ve yargılanan birkaç ismin, Bağbaşı Teleferik’te bir araya gelerek, alınacak elemanları belirlediğini iddia etti.

22-08-2017 16:29:21


Denizli 5. Ağır Ceza mahkemesinde devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik davada, ‘Yaprak ve Kırmızı’ kod adlı gizli tanıklar dinlendi. ‘Kırmızı’ kod adlı gizli tanık, Bağbaşı Teleferik'te bir araya gelen sanıkların PAÜ'ye alınacak elemanları bungalov evlerde değerlendirmeye aldığını ileri sürdü.

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası FETÖ/PDY’nin PAÜ yapılanması için önemli görüşmelerin yapıldığı ve kilit rol oynadığı ileri sürülürken, anlatılanlar mahkeme tutanaklarına geçti.
EGS Kültür ve Kongre Merkezinin yanındaki fuar binasında açılan 5. Ağır Ceza Mahkemesinde dinlenen ‘Kırmızı’ kod adlı tanık, Pamukkale Üniversitesine eleman alımı konusunda yapılan toplantının detaylarını anlattı. ‘Kırmızı’ kod adlı gizli tanık, “2015 yılında düzenlenen yemekli toplantıda FETÖ/PDY davasında yargılanan Kenan Ç., Yılmaz K., Ramazan Y., Ali Rıza T. ve Uğur K. katıldı. Toplantılarını Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'ndaki bungalov evlerde, Pamukkale Üniversitesine alınacak personel hakkında toplantı yapıldı” iddiasında bulundu. İHA


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi