4 Ağustos 2022 Perşembe

“FETÖ ile mücadelede kültürel aşamaya geçilmeli”

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “Laiklik ve aydınlanma FETÖ gibi cemaat ve tarikatların panzehiridir” dedi.

16-07-2018 17:13:09

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, 15 Temmuz ABD-FETÖ darbesinin 2. yıl dönümünde milletçe kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Darbenin püskürtülmesi sırasında şehit veya gazi olan yurttaşlarımızı saygı ve sevgiyle anıyoruz, onlara şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Amerikan gladyosu Türk devletinin içinden temizlendiğini,  Türk yargısının FETÖ üyelerini gerekli cezalara çarptırdığını kaydeden Kasapoğlu, “Ancak yargının ve güvenlik güçlerinin yapabileceği işler kendi alanlarıyla sınırlıdır. Adli, idari ve polisiye operasyonları ne kadar zorlarsak zorlayalım FETÖ' nün kökünü sadece bununla kazıyamayız. Çünkü FETÖ gibi örgütler bir yabancı gücün piyonu olduğu kadar ortaçağ kalıntısı irticai örgütlerdir. Diğer bir çok cemaat, tarikat gibi ülkemizdeki geri feodal yapıdan beslenmektedir.Atatürk' ün başlattığı Cumhuriyet Devrimleri yarım kalmış ve FETÖ gibi bir çok irticai örgütler için yaşama zemini oluşmuştur” dedi.

Kasapoğlu, “Eğer Türkiye yeni 15 Temmuzlar yaşamak istemiyorsa bu tür irticanın beslendiği bataklığı kurutmak zorundadır. Bunun içinde sosyal, kültürel, eğitsel aydınlanma hamleleri yapmalıdır. Laiklik ve aydınlanma FETÖ gibi cemaat ve tarikatların panzehiridir. Cemaatları,tarikatları sivil toplum örgütleri zannetmek büyük hatadır. Cemaat ve tarikatlar hem cumhuriyet hem de demokrasi düşmanıdır.Şeyhlerle,müritlerle demokrasi kurulamaz. Cumhuriyet ve demokrasi özgür yurttaşların rejimidir. Atatürk' ün deyişiyle "Türkiye şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olamaz" diye konuştu. 
Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi