6 Ağustos 2022 Cumartesi

FETÖ, HAÇLI ve SİYONİZMİN UŞAĞIDIR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na tanık olarak verdiği ifadede, FETÖ yapılanmasına karşı darbe girişiminden önce, 17-25 Aralık ihanetinden de önce mücadele ettiğini söyledi. Tin, “Bu ihanet çetesiyle hep mücadele içinde olduk. 15 Temmuz darbe girişimiylebu hain yapının haçlı ve siyonizmin maşası olduğu çok açık ortaya çıktı. Bu yapı benim milletvekili olmamam için de elinden geleni yaptı” dedi.

14-10-2016 14:30:46

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde, milletvekili olmadan önce partisinde iki dönem il başkanlığı yaptığını ve FETÖ’nün tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli\'de de gerek kamu, gerekse STK’lara nasıl bir sızma gayreti içinde olduğuna tanıklık ettiğini söyledi. “Biz bunlarla her zaman mücadele ettik” diyen Şahin Tin, bu yapının milletvekili olmasını engellemek için karalama ve iftira kampanyaları yürüttüğüne de işaret ederek şunları söyledi: “Bu yapıyla mücadeleyi önceki süreçlerde, düşmanca olmasa da rekabete dayalı şekilde her zaman sürdürdük. MÜSİAD Şube Başkanlığı yaptığım dönemlerde ve Sanayi Odasında görev aldığım süreçlerde bu manada ciddi hadiselerle karşı karşıyaya kaldık. Yine AK Parti içinde 15 yıldır siyaset yapmaktayız. İl başkanlıklarından, milletvekilliğine kadar birçok görevlerde bulunduk. Hatta milletvekilliği adaylıklarımda bu örgüt milletvekili olmamam hususunda olumsuz kamuoyu algısı oluşturma gayretiyle elinden geleni yaptı. Partimizin içine fitneler sokmaya çalıştılar. Amaçları, başarılı bir siyasi hareketi ya kendi güdümlerine almak, ya da yok etmekti. O dönemlerde hiç kimse bunların art niyetli, bu kadar vatan, millet düşmanı olabileceğini düşünemiyordu. Ta ki 17 - 25 Aralık’ta yaşananlara kadar… Bu yaşananlar, bu hain yapının gizli ve hain planlarını ve haçlı zihniyetinin maşası olduklarını, siyonizmin ve emperyalizmin uşaklığını yaptıklarını ortaya çıkardı.”

 

O GECEYİ ANLATTI

 

15 Temmuz gecesi Ankara’dan Denizli’ye saat 21.00 sularında döndüklerini anlatan Şahin Tin, “Ankara\'daki arkadaşlarımızdan uçakların alçak uçuş yaptıkları ve İstanbul köprülerinin asker tarafından kapatıldığı bilgileri gelmeye başladı. Hemen Milletvekili arkadaşlarımızla kurduğumuz Whatsapp grubuna neler oluyor diye sordum. Yaşanan bu haraketliliğin ciddi bir sıkıntı olduğunu düşündük. Hemen il parti binamıza geçip teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla kriz masası kurduk. İl Başkanımız şehir dışında olduğu için telefonla irtibat kurduk. Vatandaşlarımıza teşkilatlarımız vasıtası ile ulaşmak için gerekli iletişim çalışmalarına başladık. Burada sadece partililerimiz olarak değil, bütün Denizli halkı ile beraber çalışmalara başladık. Başbakan’ımızın açıklamalarını dinledik. TSK içerisinde ayrılıkçı bir grup askerin darbe girişimi içerisinde olduğunu teyit ettik.  Hemen SMS yoluyla tüm teşkilatlarımıza partimize gelmeleri yönünde çağrıda bulunduk. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan\'ın televizyonlardan ‘Sokaklara inin’ çağrısı üzerine partimizde toplanan vatandaşlarımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız ve il teşkilat mensuplarımızla beraber yeni adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olan Delikliçınar meydanına doğru yürüyüşe geçtik. Yürüyüş esnasında kalabalıklar önce binleri sonra onbinleri buldu” diye konuştu.

 

“DARBECİLERDEN YANA MISIN MİLLETEN YANA MI?”

 

O gece yaşanan diyalog trafiğine ilişkin ayrıntıları da paylaşan Milletvekili Şahin Tin, “Vali’mizle ilk temasımızda Tugayda herhangi bir hareketliliğin olmadığı söylendi. Daha sonra yürüyüşe başladığımızda Jandarma Komutanımız Albay Cengiz Yıldız’ı aradım ve direkt olarak, ‘Siz darbecilerden yana mısınız yoksa milletin yanında mısınız?’ diye sordum. Komutanım hiç tereddüt etmeden devletten ve milletten yana olduğunu belirtti. O söz bize büyük bir güç verdi. Çünkü Ankara ve İstanbul’dan ciddi haberler gelirken böyle bir beyan bizleri daha da cesaretlendirdi. O esnada Ekonomi Bakanı’mız Sayın Nihat Zeybekci ile telefonlaştık. Onların mecliste olduğunu öğrendik. Denizli’de halkımızın dimdik ayakta durduğunu gerekli tüm çalışmaları arkadaşlarımızla beraber yürüttüğümüzü belirttik. Bu sırada Tugaydan tankların dışarıya çıkmak için hazırlık yaptıklarını öğrendik. Hemen Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Osman Zolan ve ekibi ile istişare yaparak belediyenin tüm araçlarıyla tugayın etrafındaki yolları kapattık. Vali Bey’le telefonlaştığımızda ilk anlarda telefona çıkan Tugay Komutanı’nın daha sonra telefona çıkmadığını öğrendik. Tugay Komutanı’nın darbeciler tarafında yer aldığını gördük. Bu esnada 20 civarında askeri kamyonun Tugaydan çıkış yaparak şehir dışına doğru hareket ettiği bilgisini aldık. Sayın Vali’mizle hemen iletişime geçtik. Sayın Vali’miz komutanlar ile görüştüğünü bunların havaalanının güvenliğini sağlamak için gittiklerini söylediler. Bu kadar büyük bir konvoyun böyle bir günde bu şekilde gitmesi bize çok normal gelmedi. Tugaydan ayrılan konvoyda 580 civarı mavi bereli komandonun Çardak Havaalanı’na doğru hareket halinde olduğunu bildiğimiz için biz o bölgedeki Çardak, Bozkurt, Honaz ve Baklan ilçelerimizdeki belediyelerimiz ve teşkilatlarımızı o konvoyun durdurulması konusunda uyardık. Vatandaşlarımız hem özel araçları ile hem de belediyelerimizin araçları ile konvoyun önünü kestiler. Konvoyun bir kısmı havaalanına girmiş bir kısmı da dışarıda durdurulmuştu. Sonra hemen havaalanı elektriğini kestirdik. Ayrıca pistin üzerine gerek özel gerekse kamunun araçlarını koydurduk. Çünkü dört tane askeriuçak bu askerleri almaya gelmişler, iniş yapamıyorlardı. Hedefleri bu askerleri Ankara ve İstanbul’a götürmek ve kanlı darbe girişiminde daha fazla kanın akmasını sağlamaktı. Denizli\'nin bu darbe girişiminde yapmış olduğu en önemli katkı belki de bu hareketin engellenmesini sağlamaktır. Orada milletimiz kahramanlık örneği göstererek cesareti ve iradesini ortaya koymuş, tehlikeyi durdurmuştur” dedi.

 

“VATANDAŞA ATEŞ AÇTIRACAKLARDI”

 

Şahin Tin, partililerle birlikte darbeci askerleri durdurmak için Çardak Havaalanı’na gittiklerinde yaşananları da şöyle anlattı:“Askerlerin başlarında yarbay vardı. Yarbay askerlere tatbikata gittiklerini belirtmiş. Yarbay yukarıdakilerle konuşurken ‘Benim başımı yaktın’ diyordu. Ama oradaki erler bizlerin çocukları ve bir şeyden haberleri yoktu. Erlerin silahlarında kurşun yok ama rütbelilerin silahlarının hepsi doluydu.  Arkadaki araçlarda cephanelik vardı. Belki de İstanbul veya Ankara’ya vardıklarında askerlere isyanın olduğunu söyleyecekler ve vatandaşa ateş açtıracaklardı. Vali’miz, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz, başsavcımızve bizlerin yoğun ikna çalışmaları ile sabah saat 10.00 civarında silahları bırakmaya ikna oldular.”

 

“AMAÇ TÜRKİYE’Yİ İSTİLA ETMEKTİ”

 

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz akşamının kahramanının millet olduğunu belirterek, ifadesini şu sözlerle tamamladı:“O gece amacımız şafağı görmekti. Çünkü milletimiz ikinci bir kurtuluş savaşı veriyordu. İçerideki maşalara ve dışarıdaki düşmanlara karşı kurtuluş mücadelesi veriyorduk. Bu bir Türkiye’ye istila etme hareketiydi. İstila etme hareketine, hain darbe girişimine FETÖ\'nün yandaşları ve aktörleri ile beraber Türkiye’yi kanlı bir iç savaşa sürükleyecek, diğer ülkelerin istilasına veya DAEŞ, PKK gibi terör örgütlerinin sınırdan içeri daha fazla girerek Suriye gibi bir iç savaşın hasıl olmasına vesile olacak bir duruma doğru bizi sürükleyecekti. Allaha şükrediyorum uçurumun kenarından döndüğümüzü düşünüyorum. Burada başkahramanlarımız,Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı sokaklara ve havaalanlarına davet ettiğinde gözünü kırpmadan ve bir dakika düşünmeden meydanlara inen milletimizdir. Kadını, genci, çocuğu yaşlısı ile meydanlarda mermilere, tanklara, bombalara ve uçaklara karşı yumruklarıyla direnen vatandaşlarımızdır. Rabbim bir daha böyle bir darbe girişimini halkımıza, milletimize, ülkemize göstermesin. Hepimizin bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizin, ekonomimizin, sosyal, demokrasi gibi her alanda daha da güçlenerek tüm dünyaya gerekli mesajı vermesi gerektiğine inanıyorum. Anlattığım olayların detayınailişkin bilgi ve belgeleri de bir dosya halinde size takdim ediyorum.\'

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi