Evlere kitap servisi

Pamukkale Belediyesi’ne ait Kitap Kafe’de yeni bir uygulama başladı. Kitap Kafe’ye üye 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kitap servisi yapıldı.

26-03-2020 12:24:52

Dünyada etkisi devam eden coronavirüs ile mücadele konusunda önemli adımlar atılırken, vatandaşlara evde kalmaları yönünde uyarılar yapılıyor. Bu çerçevede 65 yaş üstünde olan kişilerin sokağa çıkmaları kısıtlandı. Pamukkale Belediyesi, Kitap Kafe üyesi 65 yaş üstü vatandaşları unutmadı. Halen 2 bin 700’e yakın üyesi bulunan ve bunların 300’ü 65 yaş üstü olan vatandaş olurken, yeni uygulama ile evden çıkamayan üyelere kitapları evlerine kadar götürülüyor. 

Kitap kurtlarını unutmadık

Kitap Kafe üyelerinin bu dönemde kitap sıkıntısı yaşamaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kitap Kafemizin müdavimleri var. Bunların bir çoğu 65 yaş üstünde. Malum coronavirüs tehlikesi nedeniyle yaşlılarımızın evden çıkması mümkün değil. Biz de kitaplarını onların ayağına götürelim dedik. Kitap Kafemize üye olan kitap kurtlarının evde geçirdikleri zamanlarda kitap sıkıntısı yaşamaması için onlarla irtibat kurarak kitap ihtiyaçlarını karşılayacağımızı ilettik. Hangi tür kitapları istiyorlarsa evlerine kadar götürüp kendilerine teslim ediyoruz. Bu kitaplar bittiğinde de bizimle iletişim kurduklarında kitap teminini sağlayacağız. Başta 65 yaş üstü vatandaşlarımız olmak üzere tüm Pamukkaleli vatandaşlarımızın evde kalması ve dışarıya çıkmamasını rica ediyoruz. Bu zamanlarda da bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Kitap Kafe’nin üyelerinden olan 65 yaş üstü vatandaşlar kendilerine gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun. Cevdet Urel Kitap Kafe’ye uzun zamandır üye olduğunu söyleyerek, “Okumak çok önemli. Okumadan duramıyorum. Okuduğum kitapları başkalarına da öneriyorum. Coronavirüs tehlikesinin var olduğu bu günlerde dışarıya çıkamıyoruz. Ama Pamukkale Belediyesi bize kitaplarımızı ulaştırıyor. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sevgi Kılıç ise bu uygulamadan memnun olduğunu söyleyerek, “Kitap Kafe’den memnunum. Buradan faydalanıyorum. Bu hizmetten dolayı çok memnunum. Bu şekilde hem okuduğum kitabı teslim ettim hem de yeni kitap aldım. Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu. Fazıl Dağdelen ise evde kalmak zorunda oldukları bugünlerde böyle bir hizmeti sunan Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Ben engelli bir vatandaşım. Evlere kitap servisi sundukları için teşekkür ederim. Bu gibi zamanlarda yapılabilecek en güzel hareketlerden biri de buydu. Bunun için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi.

Haber Merkezi  

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi