EVE PARA AKTI

Denizli 2016 yılında konut sektöründe en hareketli yılını yaşarken, konut satışlarında rekor kırdı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 14 bin 977 konutun satıldığı Denizli’de vatandaş ev sahibi olmak için 2,8 milyar lira gibi devasa bir yatırım yaptı. 2015 yılında ise satılan konut sayısı 13 bin 812 olmuştu. 2016 yılında Denizli’de konut satışındaki artış oranı yüzde 9 olarak verilere yansıdı. Yine TÜİK verilerine göre 2016’da Denizli’de belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatında da artış büyük oldu. Geçtiğimiz yıl 2 bin 792 bina da 14 bin 932 daireye izin verildi. Toplam değeri ise 2 milyar 536 milyon lira olarak verilere yansıdı. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki artışın ene önemli iki faktörünün faizlerde yaşanan düşüşler ile firmaların yaptıkları kampanyalara bağladı.

06-03-2017 11:46:07

Denizli’de konut piyasası son yıllarda oldukça hareketli.  Yeni yerleşim alanlarında konutlar üretiliyor ya da eski yerleşim yerlerinde tek veya iki katlı eski yapılar yıkılarak yerlerine yeni apartmanlar dikiliyor. Konut üretimine karşın, talepte oldukça yüksek. Konut faizlerinde yaşanan düşüş başta olmak üzere kiraların yüksek olması vatandaşı kendi dairesini satın almaya yöneltti. Denizli 2016 yılında konut sektöründe en hareketli yılını yaşarken,  konut satışlarında rekor kırdı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında 13 bin 812 daire satılırken 2016 yılında yüzde 9 artışla 14 bin 977 daire satıldı. Vatandaş geçtiğimiz yıl ev sahibi olmak için toplamda 2,8 milyar lira gibi dev bir yatırım yaptı. Konut satışlarındaki yükseliş sektörde ciddi bir hareketlilik yaşanmasına da neden oldu. Talebin büyük olması arz oranını da artırdı. Yine TÜİK verilerine göre 2016’da Denizli’de belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatında da artış büyük oldu.  Geçtiğimiz yıl 2 bin 792 bina da 14 bin 932 daireye izin verildi. Toplam değeri ise 2 milyar 536 milyon lira olarak verilere yansıdı.

 

“MEMNUNİYET YÜKSEK”

Sektör temsilcileri konut satışlarındaki artışın ene önemli iki faktörünün faizlerde yaşanan düşüşler ile firmaların yaptıkları kampanyalara bağlarken, Denizli’de ki süreci şu sözlerle paylaştı, “Artık bir çok insan, uygun faiz oranları nedeniyle kredi kullanarak ev sahibi olmayı seçiyor. Denizli’de son yıllarda kiralarda da ciddi bir artış var. Yani son yıllarda ciddi bir talep karşılığı konut satışı var. Faizlerde yaşanan yükseklik geçtiğimiz yıllarda konut satış oranlarını düşürmese de artış hızında biraz düşüklük yaşattı. Ancak 2016 yılı ciddi bir sıçrayış yılı oldu. Faizlerdeki düşüş, kiralardaki yükseklik nedenleriyle konut satışındaki artışa firmaların yaptıkları kampanyalarda etkili oluyor. Denizli’de 2017 yılında da ciddi bir rekor yaşanacağını öngörüyoruz.” 

Özkan TOKMAK

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi