Eski radyoları satın alıp tamir ediyor

Denizli’de 32 yıldan bu yana avukatlık yapan Ali Yollu, 5 yıldan bu yana internet sitelerinden ve mezatlardan aldığı eski radyoları tamir edip, çalışır hale getiriyor. Bugüne kadar 150 radyoyu tamir edip, çalışır hale getiren Yollu, sergi açmayı planlıyor.

02-11-2018 10:42:14

Avukat Ali Yollu, çocukluğunda abisinin işyerinde yakalandığı radyo tutkusunu sürdürüyor. 32 yıllık avukat, 5 yıldan bu yana internet sitelerinden ve mezatlardan aldığı 1970 ve 2005 yılları arasında üretilen farklı markalara ait 150 radyoyu tamir edip çalışır hale getirdi. Satın aldığı eski radyoların tamiratını yaptığını söyleyen Ali Yollu, “Aydın’da abim Mustafa Yollu’nun elektronik eşyaları tamir ettiği küçük bir servis dükkanı vardı. Çocukluğumda ve öğrencilik yıllarımda abime çıraklık eder, yardım ederdim. Özellikle radyo tamirinden iyi anlarım. 5 yıldan bu yana internet üzerinden ve mezatlardan eski radyolar alıyorum. Aldığım radyolar genellikle evlerin bodrumlarından çatı katlarından ve depolarından çıktığı için tozlu ve bozuk oluyor. Boş zamanlarımda satın aldığım radyonun temizliğini ve arızasını tespit etmeye çalışıyorum.  Radyolar çok eski olduğu için arızalı parçaların tamiri mümkün değilse, İstanbul ve İzmir gibi metropol şehirlerden internet üzerinden bozuk parçanın yerine yenisini sipariş ediyorum. Her radyoya kendi emeğimi saymazsak 300- 500 lira arasında masraf yaparak çalışır hale getiriyorum” dedi

Bazı markalara önem veriyorum

İnternet üzerinden ve mezatlardan satın alacağı radyolarda bazı markalara önem verdiğini belirten Yollu, “Radyonun yanında kaset çalarlar, pikap çalarlar ve ses sistemleri de satın alıyorum. Özellikle radyo alırken Grundig, Panasonic, Sony, Teknick markalara ait cihazları tercih ediyorum. Şu an elimde 1970 ile 2005 yıllara arasında üretilen ve hepsini çalışır hale getirdiğim 150 radyo var.  Beni tanıyanlar evlerindeki eski radyoları getirip hediye ediyorlar. Ben bir şeyin bozuk olmasına dayanamam. Geçen ay internet üzerinden gördüğüm eski bir radyoyu almak için Denizli’den Antalya’ya gidip geldim. Bozuk parçalarını da İstanbul’dan getirdiğim radyonun üzerinde iki hafta emek harcayarak çalışır hale getirdim. Bu radyoların frekans ayarları ve ses kaliteleri çok yüksek. Üzerinde çalışıp tozunu pisliğini temizleyip çalışır hale getirdiğim radyoları satıp para kazanma gibi düşüncem  yok. Hepsinde ayrı bir anı, hatıra yüklü olan bu radyoları açacağım bir sergide sanatseverlerin beğenisine sunmak  istiyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi