Ertelenen vergi borcu ödemeleri için geri sayım başladı Esnaf ve iş dünyasına çağrı:

Vergi yapılandırmalarının taksit ödemeleri Ocak ayından Mayıs ayına ertelenerek, esnaf ve iş dünyasına önemli bir destek sağlanmıştı. Yapılandırma ödemeleri için Mayıs ayı ile birlikte geri sayım başladı. Denizli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, mükelleflerin yapılandırmalarını bozmamaları için mutlaka bu ay sonuna kadar ödeme yapmalarının önemine vurgu yaparak, “Bu ödemeler son derece önemli. Çünkü yapılandırma için müracaat etmiş vatandaşlar ilk iki taksiti yatırmazsa kanunun getirdiklerinden yararlanma şansını kaybediyor. Yeni yapılandırma kanununda ise ödenmeyen dönemler için yeni bir fırsat bulunmuyor” diye konuştu.

10-05-2017 14:44:40
Son olarak hayata geçirilen vergi borcu yapılandırma şansından yararlanan mükellefler için ocak ayındaki ödemeleri mayıs ayına ertelenerek bir destek sunulmuştu. Ötelenen ödemeler için ise tarih Mayıs ayı son günü. 
Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması başvurusunda bulunduğu halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenler, borçlarını geç ödeme zammıyla birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemesi gerekiyor.  Denizli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum, “Yapılandırmaya başvuran mükellefler için Ocak ayındaki ödemeler Mayıs ayına ertelenmişti. Mükelleflerin Mayıs ayında mutlaka ödeme yapması gerekiyor. Çünkü yapılandırma için müracaat etmiş vatandaşlar, ilk iki taksiti yatırmazsa yapılandırmadan yararlanma şansını kaybediyor. Yeni yapılandırma kanunu ise ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmayacak. Bu nedenle mükellefler için yapılandırmadan yararlanmak için Mayıs ayı son fırsat olacaktır” dedi.
Yeni hazırlanan yapılandırma kanunu hakkında konuşan Başkan Horzum, 'Yeni kanun, 1 Temmuz 2016-31 Mart 2017 arasındaki alacakları kapsayacak. Yapılandırma kanununa başvuran mükellefler, yeni yapılandırma kanununa güvenmemeli. Çünkü yeni kanun eski tarihleri kapsamıyor” diye konuştu.
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi