28 Temmuz 2022 Perşembe

Ekonomi Bakanı Zeybekci, şehit aileleriyle iftarda buluştu

31-05-2018 14:50:58

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğinde döviz kurlarındaki gelişmeleri değerlendirdi.  Dalgalanmanın geçici olduğunu daha önce söylediğini belirten Zeybekci, "İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek" dedi.

Denizli Valiliği tarafından bir düğün salonunda şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir gazetecinin dolardaki düşüşe ilişkin sorusu üzerine, Türk lirasındaki aşırı değer kaybının, Türkiye'nin makroekonomik değerlerinin hiçbirini yansıtmadığını söyledi.  Zeybekci, "Ne büyümemizi, ne ihracatımızdaki yükselmeyi yansıtıyor, ne de turizm gelirlerimizdeki artışı, ne işsizlikteki düşüşü ne de 2018 yılı birinci çeyreğindeki büyümeyle ilgili inşallah 11 Haziran'da göreceğiz onu da gelen rakamlar yansıtıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin kısa vadeli borçlarıyla ilgili de hiçbir mükellefiyetini yerine getirmekle ilgili rahatlığını da yansıtmıyor" ifadesini kullandı.
Yemeğe Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve davetliler katıldı. Yemeğin ardından şehit aileleri ile yakından ilgilenen Bakan Zeybekci, şehit yakınlarının çocuklarını da kucağına alıp sevdi.

“Geçici olduğunu hep söyledik”
Dolardaki dalgalanmanın bir manipülasyon olduğunu hep söylediğini anlatan Zeybekci,  "Bu manipülasyon sonucu oluşan bu yüksek dalgalı alan spekülatörlerin de maalesef sevdiği, onlar için tabii ki fırsat olarak gördükleri bir alandır. Bunun geçici olduğunu ve kabul edilebilir olmadığını hep söyledik. Önümüzdeki haftadan itibaren derken de bu haftadan itibaren bu rahatlamanın olacağını söylerken de bunu söylediğimizde yine TL'nin değerleri 4.80-4.90'lar civarındaydı. Bununla ilgili önlemlerimizin olduğunu da biliyorduk ve bunlar şu anda devreye girdi. Önümüzdeki günlerde büyük bir disiplinle de devam edecek. İnşallah o spekülatif alan, yüksek dalgalı alan bitecek. Sonra da inşallah hazirandan itibaren daha yapısal, Türkiye'de sürdürülebilir, dengeli bir büyüme, ihracatımızdaki artış, turizm gelirlerindeki artış, bütçe disiplini ve mali disiplinden asla vazgeçmeden o dönemde ek tedbirlerimizle bunu kalıcı hale mutlaka getireceğiz" dedi. 

Bakan Zeybekci, iftarın ardından Marla Restoran’da Denizli İhracatçılar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. 
AA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi