Ekmeği siyaset malzemesi yapmayın

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, TBMM’ye soru önergesi veren CHP Milletvekili Melike Basmacı’yı eleştirdi, kendilerinden ekmeklerden çıkan maddelerle ilgili bilgi almadığını söyledi.

09-02-2018 18:19:25

CHP Milletvekili Melike Basmacı, Denizli’de son dönemde üretilen ekmeklerin içinden ardarda çatal, çamaşır mandalı gibi çeşitli maddelerin çıktığını, yaşananların skandal olduğunu, halk sağlığıyla oynandığını belirterek  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’yle soru önergesi vermişti. Basmacı’nın verdiği soru önergesi Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban’ı kızdırdı.

“SİYASETE MALZEME YAPIYOR”

Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, soru önergesinin ulusal basında geniş yer aldığını, haberlerin ardından kendisinin bir çok ilden arandığını ve ekmek hakkında yapılan açıklamaların talihsizlik olduğunu belirterek, "Üzülerek öğrendim ki;  Denizli Milletvekilimiz Melike Basmacı, odamızla hiç bir irtibatta bulunmadan, Denizli fırıncısını hedef alarak, açıklamaları ile TBMM'de bu sektör ile gündeme gelmiştir. Sayın vekilin siyaset malzemesi yaptığı bu konuda, kasıtlı bir durum yoktur. Bunun cezaları yasalar gereği verilmektedir. Sayın vekil Denizli'de yapılan ekmekler ile ilgili güven duymuyorsa, yememesini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

“ÖNCE SORUNLARIMIZI GÜNDEME GETİRSİN”

Basmacı'nın bu konuda kendilerini ve şehrini siyaset malzemesi yapmak istediğini söyleyen Karabadan,  "Vekilimizden fırıncıların çalışma şartlarını kolaylaştırılmasını sağlayacak projelerini meclis gündemine getirmesini bekliyoruz. Halkımız güvenli şekilde ekmeklerini yiyebilir, tüketebilir. Rahat olun, gerekli birimler ile istişareler, çalışmalar devam ediyor. Halkın en iyi şekilde ekmek tüketebilmesi anlamında, bütün gayretlerimizle çalışıyoruz. Halkımız gönül rahatlığında ekmeklerini yiyebilir ve tüketebilir. Bu konuda içleri rahat olsun" dedi.

ARAYIP BİLGİ ALMADI

Açıklamayı  talihsizlik olarak değerlendiren Karadaban, CHP Milletvekili Melike Basmacı’nın yaşanan olaylarla ilgili odayı adayıp bilgi almadan önerge verdiğini, Denizli fırıncısını hedef alan açıklamalarını doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi.

İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi