28 Temmuz 2022 Perşembe

DTO üyeleri fuarlarda

Denizli Ticaret Odası’nın 17. Meslek Komitesi’nden 23 kişilik bir heyet de güvenlik, siber güvenlik, akıllı evler, yangın ve iş sağlığı güvenliği sektörlerinin tüm dünyada en önde gelen fuarlarından biri olan  ISAF 2018’e katıldı. 8. Meslek Komitesinden 30 üye ise 4. MAKTEK Fuarı’nı takip etti. 

16-10-2018 11:07:30

DTO, meslek komitelerinin öncülüğünde, üyelerini yurt içi ve yurt dışı fuarlara göndermeye devam ediyor. Talep üzerine, 2 yılda bir düzenlenen ve bu sene 4.’sü yapılan MAKTEK Avrasya Fuarı’na, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren 8. Meslek Komitesi’nden 30  üye katıldı. 120 bin metrekarelik alandaki 14 salonda, 30 ülkeden 1000’in üzerinde firmanın yer aldığı 4. MAKTEK Avrasya Fuarı, 2 Ekim’de kapılarını açtı. Fuarda takım tezgâhları, metal ve sac işleme makineleri, tutucular ve kesici takımlar, kalite kontrol ve ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren firmalar yer aldı. 

Denizlili iş adamlarından oluşan DTO heyeti, 70 ülkeden 60 bin ziyaretçi ile Çin, Hindistan, Almanya, Rusya, İtalya ve Tayvan başta olmak üzere çok sayıda yabancı katılımcıya İstanbul’da ev sahipliği yapan fuarda, 2 gün boyunca teknik incelemeler ile ticari girişimlerde bulundu. Heyette, DTO Meclis Üyeleri Ahmet Muslu ve Kubilay Volkan, DTO 17. Meslek Komitesi Başkanı Murat Tahir Altındağ ile DTO Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Fikret Öztürk de vardı.

Yenilikleri yerinde takip ettiler

Açılışında kamu kurumlarından ve özel sektörden üst düzey yöneticilerin de hazır bulunduğu ISAF 2018 için üyelerine yönelik bir günlük iş seyahati düzenleyen DTO, 17. Meslek Komitesi’ndeki 23 kişiden oluşan fuar heyetiyle, sektördeki gelişmeler ile yenilikleri yerinde takip etti.

Her yıl düzenlenen ISAF’ın yurt içindeki en önemli uluslararası fuarlardan biri olduğunu söyleyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan, kurum olarak üyelerinin gelişimine katkı sağlayacak organizasyonları önemsediklerini, o nedenle de imkânları elverdiğince bu yönde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Erdoğan, “Her yıl ortalama 500 üyemiz, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılıyor. Tüm dünyada üretici konumundaki ülkelerin markalarının sergilendiği, ülkemizden alım yapan ülkelerdenziyaretçilerinde takip ettiği ISAF 2018 ile MAKTEK Avrasya, bunlardan yalnızca ikisi. Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde, değişimin en yoğun yaşandığı alanlara dair büyük bir organizasyon. Firmalar, en yeni ürünlerini sergilediler vegeleceğin teknolojisinin nasıl olacağının da ön sunumunu yaptı” dedi. 

Haber Merkezi 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi