DSO’ya göre ihracat 3.59 milyon dolar

Denizli Sanayi Odası  Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre Denizli ihracatının 2018 yılında 3 milyar 584 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.

28-03-2019 11:30:58

Türkiye genelindeki rakamlarla paralel olarak 2018 yılında Denizli ihracatında iyileşme yaşandığını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci,  “Odamız her yıl ocak ayında, işyerleri ve ilgili kuruluşlarla temas ederek Denizli’nin gerçek ihracat rakamlarını hesaplıyor. Revize edilmiş ihracat rakamları, resmi rakamlardan bir miktar farklı oluyor. Bunun nedeni, bizim hesaplamamızın Denizli’de üretim yapan ancak kayıtlı adresleri başka illerde olan veya Denizli dışındaki gümrükleri kullanan firmalarımızın ihracatlarını da kapsaması. Bu fark, 2018 yılı ihracatı için Denizli lehine 214 milyon doları aşıyor”  dedi.

Doğru stratejilerin yapılandırılması için ihracat rakamlarının hem miktar hem de bedel olarak yorumlanması gerektiğini belirten Keçeci,  “İhracat açısından 2016’dan itibaren başlayan toparlanmanın 2018’de de devamını bekliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Bu bağlamda ihracatta en kötünün 2015 yılında geride kalmış olmasını umut ediyoruz.  Fakat ihracatımızda yavaşlamaya neden olan yurtiçi ve yurtdışında hem politik hem de jeopolitik risklerin sürdüğünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Bizim DSO olarak revize ettiğimiz rakamlara göre 2018 yılında Denizli’nin ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 6,96 oranında arttığı görülüyor. Demir-çelik sektörü yüzde 55,02, kablo-bakır tel sektörü yüzde 11,79 oranında yükselişe imza atarak, genel ihracat içindeki ağırlığı ile birlikte 2018’deki iyileşmeye damgasını vuruyor” diye konuştu. 

DSO’nun yoğun gayretleri ile Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin de küllerinden yeniden doğduğunu ve Denizli’nin ihracatı, istihdamı ve tüm iş yaşamına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Keçeci, “Önümüzdeki dönemlerde Çardak Özdemir Sabancı OSB’de devreye alınacak yatırımlarla bu ihracat rakamlarının hızla yukarı çıkacağının müjdesini de vermek istiyorum. Ayrıntılarını önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz bir lansman toplantısında tüm kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasını yaptı. Haber Merkezi 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi