6 Ağustos 2022 Cumartesi

Doğaltaşta Avustralya pazarı büyütülecek

Türk doğal taş ihracatçıları için önemli bir pazar olan Avustralya’da pazar payını artırmayı planlayan Ege İhracatçılar Birliği, URGE Projesi ile kıtaya çıkarma yaptı. Denizlili işadamlarının da yer aldığı heyet, doğal taşla bağlantısı olan her potansiyel alıcı ile temasa geçiyor.

09-08-2018 16:27:19

Türkiye ve Denizli’nin önemli ihracat kalemlerinden biri olan doğaltaşın Avustralya’daki pazar payını artırmak için Ege İhracatçılar Birliği harekete geçti. Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile yürütülen URGE (Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi) kapsamında Denizlili doğal taş ihracatçısı ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hikmet Çelikkol’un da yer aldığı heyet kıtaya giderek temaslar da bulunuyor.

25 firma temsilcisinin yer aldığı projede 11 heyet üyesi Melbourne ve Sidney kentlerinde temaslarda bulunuyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Çınar, Ege İhracatçı Birliği temsilcisi İlayda Bedir’in yanı sıra projeye katılan firmaların temsilcisi Cemal Sirkeci ve Melbourne Ateşe Uzmanı İdris Muslu da yer alıyor.

Çok önemli temaslar gerçekleştirdiler
Sadece Ege Bölgesi’nin değil tüm Türkiye’den doğal taş örnekleri ile Avustralya’yı ziyaret eden heyet burada potansiyel alıcılar ile toplantılar gerçekleştirdi. Bu alanda Çin ve İtalya ile rekabet eden Türk ihracatçılar pazar payını artırmak amacıyla toptan ve perakende doğal taş satışı gerçekleştiren firma temsilcilerinin yanı sıra iki kentte düzenledikleri toplantı ve sunumlarla yeni müşterilerle de buluşma olanağı buldu. Heyet aynı zamanda bölgedeki mimarlarla da bir araya gelerek Türk doğal taş kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Çelikkol: Önemli bir adım atıldı
URGE projesinin doğal taş ihracatçısı açısından önemine değinen Denizlili işadamı, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hikmet Çelikkol ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada; “Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile yürüttüğümüz projede Türkiye’nin bu alandaki pazar payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Yeni müşteriler ile temasa geçiyoruz. Sunumlar ve toplantılarla Türk doğal taşını ve Türk kültürünü anlatıyoruz. Bu bölge yakından ilgilenilmesi gereken bir pazar. Avustralya’ya ihracat gerçekleştiriyor olsak da bu pazarın daha da büyüyebileceğini görüyoruz. Bu bölge hedef pazarlarımızdan biri. Pazarda iyi bir konumdayız ama daha da iyi olabilir. Burada ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Başta güven ilişkisi olmak üzere gerekli bağlantıları sağlamak üzere çalışıyoruz. Şu ana kadarki çalışmalarımızın iyi gittiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Türk heyetinin bir süre daha bölgede temaslarda bulunması bekleniyor.
 Haber Merkezi
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi