1 Ağustos 2022 Pazartesi

Diş hekimlerini işsizlik bekliyor

Denizli Diş Hekimleri  Odası Başkanı Musa Akyol, diş hekimlerini gelecekte işsizliğin beklediğini söyledi. Akyol, 2028 yılında diş hekimi sayısının 90 bine ulaşacağını, bunun da diş hekiminin emeğini ucuzlaştıracağını belirtti.

24-11-2018 12:11:58

 Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 23 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle  Denizli Diş Hekimleri Odası yönetimi ve üyeleri Atatürk Anıtı’nda tören düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende konuşan Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, "Bugün ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 110. yılı.  110 yılda mesleğimiz ve toplum ağız diş sağlığı ile ilgili önemli değişimlerin ve kazanımların olduğu bir gerçek. Ancak başka bir gerçek de yıllardır tartışılan sorunlarımızın bir çoğunun bugün halen gündemimizde olması. Bu sorunlar giderek ağırlaşıyor” dedi.

“Diş hekimlerini işsizlik bekliyor”

Üniversitelerde Diş Hekimliği Fakültelerinin sayısının her geçen yıl arttığını dikkat çeken Akyol, “2018 yılından itibaren diş hekimliği fakültelerine öğrenci alınmasının durdurulması ve mevcut öğrencilerin beş yıl içinde mezun olması durumunda 2022 yılına kadar 20 bin 450 diş hekimi mezun olacak. Toplam diş hekimi sayısı bu durumda 50 bin 622’ye yükselecek ve bir diş hekimine düşen nüfus 1673 kişi olacak. Yeni fakültelerin eğitime başlamasını  gözönünde bulundurduğumuzda 2028 yılında ülkemizdeki diş hekimi sayısı 90 bine ulaşacak.  Bu da, işsiz, emeği çok ucuzlatılmış ve değersizleştirilmiş diş hekimlerinin artması demektir” diye konuştu.

Akyol, ülke kaynaklarının israf edilmemesi için taleplerini, “İnsan gücü planlaması yapılmadan diş hekimliği fakültesi açılmamalı, henüz eğitime başlamamış olan fakülteler kapatılmalı, eğitim veren fakültelerde kontenjanlar azaltılmalı” sözleriyle sıraladı.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi