28 Temmuz 2022 Perşembe

Devrimci Kadınlar: Çocuk istismarcılarından hesap soracağız

Devrimci Parti Denizli Şubesi kadın üyeleri ile Dev-Lis’li kadınlar, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili düzenledikleri basın toplantısında,  istismara uğrayan binlerce çocuğun tek failinden, erkek devletten hesap soruncaya dek mücadele etmeye devam edecekleri belirttiler.

14-07-2018 11:47:55

Devrimci Parti Denizli Şubesi kadın üyeleri ile Dev-Lis’li kadınlar adına basın açıklamasını Hande Özkan yaptı. Özkan,   “Türkiye gündemine oturan  Eylül ve Leyla cinayeti ile çocuk istismarını sanki ilk kez gündemimize girmiş insanlık ayıbı olarak tartışır halde geldi. Oysa çocukların ve kadınların güvende yaşamadığı, cinsel istismar, taciz-tecavüz ve cinayetlerin ardı arkasının gelmediği gerçeği bugün en yakıcı gerçeklerin başında geliyor” dedi.

Çocuk istismarcılarından hesap sorulacağını vurgulayan Özkan, “16 yıllık AKP iktidarı boyunca hızla artan kadın cinayetleri, taciz-tecavüzün normalleştirilerek tırmandırılması OHAL itibariyle de neredeyse yasallaştırıldı. Erkek devlet şiddeti her gün onlarca kadının çocuğun canını almaya devam ederken bugün Eylül’ün de, Leyla’nın da hesabını soramazlar çünkü katilleri erkek devletin kendisidir. Kadınların kurtuluş mücadelesi, bugün Leyla’nın, Eylül’ün, çocuk yaşta evliliğe sürüklenen çocukların, istismara ve ensest ilişki ile sistematik olarak taciz-tecavüze uğrayan çocukların hesabını soracak olan tek mücadeledir. Erkek sevgisinin katlettiği binlerce kadının, istismara uğrayan binlerce çocuğun tek failinden erkek devletten hesap soruncaya dek mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi