11 Ağustos 2022 Perşembe

Deve güreşlerinin geliri Mehmetçik Vakfı’na

Çal Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çal Geleneksel Deve Güreşleri’nde Ege ve Akdeniz’den gelen 120  tülü meydana çıktı. Protokolün yoğun katılımıyla yapılan deve güreşlerinden elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak. 

13-03-2018 17:32:42

Çal Futbol Sahası’nın yanında oluşturulan alanda yapılan deve güreşlerini,  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Kaymakamı  Yusuf Durani Dinç, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile binlerce vatandaş izledi.  Ege ve Akdeniz bölgesinden gelen 120 devenin yarıştığı güreşler renkli görüntülere sahne oldu.  

Gelir Mehmetçik Vakfı’na
Güreşlerden  elde edilen gelir, Çal Belediyesi tarafından Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak. Çal Belediye Başkanı  Fethi Akcan, “Bedenlerimiz burada, ruhumuz Suriye’de savaşan askerlerimizle. Ülkemiz teröre karşı önemli bir sınav veriyor. Biz de bu yıl deve güreşlerinden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlama kararı aldık. Deve güreşi ve deve Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Bölgemizde yaşayan herkes yörüktür ve geçmiş ile bugün arasında köprü kurmuş olduk. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.
Haber Merkezi


 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi