DESKİ: Kaçak su kullananın gözünün yaşına bakmayız

Deha20’de “Bedeli ağır oldu” başlığı yayınlanan kaçak sayaç ile su kullanan Yılmaz ailesine 63 bin 388 lira para cezası haberimiz ile ilgili açıklama yapan DESKİ yetkilileri, “Denizli’de kaçak su kullananı tespit ettiğimiz de gözünün yaşına bakmayız. Bu millete kul hakkı yemektir, millete ihanettir” diyerek kaçak su kullanımının önüne geçmek için net tavır koydular.

25-08-2017 18:51:09

Merkezefendi ‘ninGümüşçay Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Yılmaz adlı su abonesine, kayıtlı olmayan su sayacıyla su kullanmaktan 63 bin 388 lira para cezası ile ilgili açıklama yapan DESKİ yetkilileri, “Abonenin iki su sayacı kullandığını tespit ettik. Biri kayıtlı diğeri kayıtsız. Abone,  ayın belirli döneminde kayıtsız su sayacını,  DESKİ personelinin su sayacını okuyacağı günlerde ise kayıtlı su sayacını kullanıyormuş, Tam üç yıl böyle devam etmiş. Bu durum DESKİ personelinin dikkatinden kaçmamış. Zaten abonede bu itiraf etti” denildi.

CEZALARI MECLİS BELİRLER

Kayıtlı olmayan sayacın üzerinde 2 bin 500 ton su kullanıldığının da tespit edildiğini belirtildiği açıklamada, “Kaçak su kullanımı ile ilgili ceza miktarı bellidir. Büyükşehir Belediye Meclisi her yılın kasım ayı toplantısında su birim fiyatları ve cezalar ile ilgili karar alınır. Bu karar bizim Anayasamızdır.  Eğer abone 2 bin500 ton kaçak su kullandıysa bunun bedelini ödemek zorundadır”

KAÇAK SU KULLANANIN GÖZÜNÜN YAŞINI BAKMAYIZ

“Kaçak su kullananı tespit ettiğimiz an gözünün yaşını bakmayız” diyen DESKİ yetkilileri,   ciddi anlamda su sıkıntısı yaşandığını dikkat çekerek, “su yok, su ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye su fakiri ülkeler arasına girmekte. Yılda bir kişiye 11 bin metreküp su verebiliyorsan su zengini ülkesin demektir. Eğer bin metreküp ve altında su verebiliyorsan su fakiri ülkesin demektir. Türkiye’de bugün bir kişiye 1 400 metreküp su düşüyor. Yani fakirliğine ramak kalmış durumda. Suyumuzu doğru kullanmamız gerekir” uyarısında bulundular.

“KULLANAN ÖDER”

DESKİ “suyumuzu doğru kullanalım” çağrısında bulunurken, “Suyumuzu doğru kullanmamız gerekiyor. Bunu tüm Denizlililerden istirham ediyoruz.   Hangi abone hangi tarifeden abone olduysa o tarifeden bedelini ödemeli. Biri çocuklarının rızkından kesip su parası öderken bir diğerinin kaçak kullanması doğru değil.  Bu vatana millete ihanettir, kul hakkıdır. Kullanan kullandığı kadar ödemeli” dediler.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi