Deprem bölgesinde depremi konuştular

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun  düzenlediği  “Tüm Konularıyla Deprem” adlı konferansta Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ali Aydın deprem hakkında bilgi verdi. 

17-04-2019 11:17:50

Acıpayam MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer,  Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, Acıpayam MYO akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konferansta deprem gerçeğine bilimsel bir pencereden bakılması gerektiğini ifade eden ve depremi tarihi ile ele alan Prof. Ali Aydın, depremin büyüklüğü ve şiddeti, depremin ölçülmesi, fay düzlemi çözülümü, deprem çözümü, deprem erken uyarı sistemleri, Türkiye’nin sismik aktivitesi, ülkemizde ve Denizli’de yaşanan depremlerin tarihi, hangi fay kırıklarının hangi bölgelerden geçtiği, Acıpayam’da yaşanan depremin niteliği ve büyüklüğü, alınacak önlemler, zemin etkisinin önemi, bölgenin deprem riskini  şemalar ve grafiklerle anlattı. Aydın, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi