Denizli ve Uşak’ta en fazla ihracat yapan 42 firma ödüllerini törenle aldı

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Denizli ve Uşak’ta en fazla ihracat yapan 42 firmaya düzenlenen törenle ödül verildi. Törende konuşan  Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Türkiye ekonomisine karşı yapılan atakların bertaraf edildiğini belirterek, "Demek ki sağlam ve dik durduğumuz zaman Türkiye'yi tehdit edebilecek hiçbir kuvvet yok" dedi.

04-11-2019 15:32:32

DENİB tarafından 2018 yılında en fazla ihracat yapan firmalara İhracatın Yıldızları ödülü verildi. Colossae Otel’de düzenlenen törene  Ticaret Bakan Yardımcısı Rıca Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ihracat yapan firmaların temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, ekonomideki toparlanmaya dikkati çekti. Geçen yıl Türkiye ekonomisinin çok ciddi ataklarla karşı karşıya kaldığını, bir çöküntü ortamı yaratılmak istendiğini, ancak Cumhurbaşkanı ve tüm bakanların dik durduğunu kaydeden Rıza Tuna Turagay, alınan tedbirlerle bu tehditlerin bertaraf edildiğini dile getirdi.  Geçen sene yüzde 25'lere kadar çıkan enflasyonun bu sene tek haneli rakamlara ineceğini belirten Turagay, "Ekonomik güven endeksi her gün artmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisi dengeleniyor. İnşallah bu yılı artı büyüme oranıyla kapatacağız" diye konuştu. 

Ekonomide güçlendikçe siyasi anlamda da daha güçlü olacaklarına işaret eden Rıza Tuna Turagay, "Görüyorsunuz, her gün tehditler geliyor. Ne oldu, kurlarda oynama var mı? Yok. Faiz oranları aşağıya iniyor. Demek ki sağlam ve dik durduğumuz zaman Türkiye'yi tehdit edebilecek hiçbir kuvvet yok." şeklinde konuştu. 

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu törende yaptığı açılış konuşmasında 2018 yılında Denizli ihracatının parlayan yıldızlarını ödüllendirdiklerini belirterek, Denizli’nin Türkiye ihracatında 9. sırada olmasını sağlayan ihracatçılara teşekkür ederek, “Bugün 3 bine yakın ihracatçımızla,  180’in üzerinde ülkeye yaklaşık 2 bin 500 ürünün ihracatını gerçekleştiriyoruz ve yıllık 3,5 milyar USD’ye ulaşan ihracatımızla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyoruz” dedi. 

Törende imalatçı bazında en fazla ihracat yapan Erbakır, Seval Kablo, Gamateks, Menderes Tekstil, Özgüven Kablo, Deniz Tekstil, Ozanteks, Döhler Gıda, CMK Kablo, Hürsan, Kımıl Tekstil, Filidea Tekstil, Uspar Tekstil, Veritas Tekstil, Küçüker Tekstil, Çarkıt Kablo, Rateks, Nesa Tekstil, Erikoğlu Emaye, Eke Tekstil, Doksan Tekstil,  Kocaer Tekstil, Sedat Uğurlu Tekstil, Denizli Kimya ve Makroteks’e ve ihracat başında sektöründe ilk sırada yer alan YM İthalat İhracat, Çalışkan Tarım, Akın Haddecilik,  Europtec, Biriz Kuruyemiş, Sinyol Boru, FMU Kuruyemiş, Yaman Maden, Ardöküm Merdane, Abalıoğlu Su Ürünleri, Ateş Otomotiv , Aynes Gıda, Smyrna Seracılık ve dış ticaret firması olarak DTS Denizli Tekstil firmalarına ödül verildi. Uşak’ta faaliyet gösteren  Ağaoğlu Tekstil, Cevahir Deri ve CCC Tekstil’in temsilcilerine de imalatçı bazında en fazla ihracat yapan firma olarak ödül verildi.

Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi