DENİZLİ, TIR GARAJINA KAVUŞUYOR

23-07-2018 12:37:12

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile inşasını gerçekleştirdiği kamyon ve tır garajı projesini tamamladı. Kısa süre sonra hizmete girecek tesis ile şoförler ve araçları modern park ve konaklama imkanına kavuşacak.

 

Denizli'de trafiği rahatlatmak ve vatandaşların daha konforlu seyahati için dev ulaşım hizmetlerini hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun süredir ihtiyacı olan kamyon ve tır garajı projesini tamamladı. Proje ile şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen tır ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olacak. Kısa süre sonra hizmete girecek tır garajıyla, düzenli parklanmanın yanında yol kenarlarında gecelemek zorunda kalan kamyon ve tır şoförleri için de çeşitli sosyal alanlar bulunacak. Şoförler ve araçları modern park ve konaklama imkanına kavuşacak. 

 

45 dönüm araziye kuruldu

 

Bozburun Mahallesi yakınlarında yaklaşık 45 dönüm arazi içerisinde yapılan park, 99 tır, 60 kamyon ve 49 otomobil kapasiteye sahip olarak inşa edildi. Bodrum ve zemin kat olmak üzere 1.350 metrekare kapalı alana sahip tesis toplamda 2.278 metrekare alana kuruldu. Tır garajına ulaşımı sağlayacak yolların asfaltlama çalışmaları hızla sürerken tesis kısa bir süre sonra hizmete girecek. 

 

Olumsuzluklar ortadan kalkacak

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tamamladıkları tır garajını en kısa sürede hizmete alacaklarını açıkladı. Başkan Osman Zolan, “Taşımacılık sektöründe hizmet veren esnafımızın en büyük ihtiyaçları arasında olan projemizi çok şükür tamamladık. Artık hem kamyon ve tırların şehir merkezinde oluşturdukları düzensiz parklanmalar ve trafik sıkışıklığının önüne geçilecek hem de vatandaşlarımızın bu yöndeki şikayetleri ortadan kalkacak. Allah'ım güle kullanmayı nasip etsin inşallah. Denizlimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi