6 Ağustos 2022 Cumartesi

Denizli, rüzgar türbinleriyle tanışacak

Son dönemde yaygın olarak güneş enerjisi yatırımlarının yapıldığı Denizli, rüzgar enerji santraliyle tanışacak. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Denizli’de yapacağı  66 MW’lik rüzgar enerji  santraline Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kredi sağladı. 

12-09-2018 15:01:46

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2020 yılına kadar sadece yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşacak 1,000 MW’lık enerji üretim kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji’ye toplam 13 enerji santralinin yapımı için 102 milyon dolarlık kredi sağladı. Rüzgar, güneş ve hidroelektrik olmak üzere sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmeye odaklanan ve bu alanda 2020 yılına kadar 1,000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) güçlü bir kredi desteği aldı. Yapılan anlaşmaya göre imzalanan 102 milyon dolarlık kredi, Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından toplam kurulu gücü 327 megavat olacak 9 güneş (GES) ve 4 rüzgar (RES) santralinin hayata geçirilmesinde kullanılacak. 

Yapılan bilgilendirmede;  EBRD’nin 52 milyon dolarlık kredi desteği sağladığı ve 85 megavat gücünde olacak 9 GES projesi Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya’da kurulacak. EBRD, toplam kurulu gücü 242 megavat olacak Çanakkale’deki Üçpınar (99 MW), Kocalar (26 MW), Hasanoba (51 MW) ile Denizli’deki (66 MW) rüzgar projesine ise 50 milyon dolarlık kredi desteği sağlayacak. 

Denizli’de ilk RES
Denizli’de kurulacak ilk Rüzgar Enerji Santrali olma özelliğini taşıyacak olan santral 66 MW gücünde olacak. Santralin kurulacağı bölge açıklanmazken, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu, EBRD kredisinin şirketin yatırımlarının hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Karabeyoğlu, "2020 yılı sonuna kadar hayata geçireceğimiz projelerle tamamı temiz enerji kaynaklarına dayalı 1,000 MW’lık kurulu güce ulaşma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle rüzgar enerjisi alanında yeni yatırımlarımız ve muhtemel satın almalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. 
İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi