27 Temmuz 2022 Çarşamba

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, reform paketinin önemine vurgu yaptı.

Üretim Reform Paketinin Meclisten onaylanmasını beklediklerini belirten Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, OSB’nin daha güçlü ve verimli çalışması, maliyetlerin iyileştirilmesi, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve nitelikli işgücü yetişmesi açısından önemli düzenlemeler içeren reform paketinin önemine vurgu yaptı.

23-05-2017 10:25:58

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, Üretim Reform Paketi konusunda Konusunda yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üzerinde yaklaşık bir yıldır çalışılan Üretim Reform Paketinin Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) daha güçlü ve verimli çalışması, maliyetlerin iyileştirilmesi, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve nitelikli işgücü yetişmesi açısından önemli düzenlemeler içermektedir. 

Üretim Reform Paketinin Mayıs sonuna kadar yasalaşacağını beklentimiz vardır. Bu yasanın mecliste kabul edilerek yürürlüğe girmesi ile birlikte; yeni nesil yatırım bölgeleri, teşvikler ve finansman ihtiyaçları, nitelikli iş gücü, yüksek katma değerli üretim, endüstri 4.0, uluslararası rekabet gibi konuların yanı sıra, sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin elektrik tüketimlerinden yüzde 2’lik TRT payı alınmayacak. Aynı belgeye sahip sanayiciler, emlak vergisi de ödemeyecek. Planlı sanayi alanlarındaki satışlarda damga vergisi ve harçları kaldırılacak. Yerli üretici desteklenecek, kamu ihalelerinde yüzde 15 fiyat avantajı ile OSB’deki inşaatlarda yapı denetim bedeli indirimi sağlanacak, Yüksek maliyetli arsa bedellerine üst limit getirilerek parsel fiyatları dengelenecek. Ayrıca, şehir içinde kalan sanayi siteleri de şehir dışına taşınmış olacak. Yıllardır sanayicilerimizin talebi olan OSB’lerin demiryolları ile bağlantılarının yapılması konusunun bu paket içerisinde olması dolayısıyla, Üretim Reform Paketi'nin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağı yönünde bizleri umutlandırmaktadır.”


YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi