Denizli’de 'Kotunda İyilik Var Projesi' hayata geçti

Forum Çamlık Alışveriş Merkezi tarafından hayata geçirilen 'Kotunda İyilik Var Projesi' ile kullanılmayan kot ve kanvas pantolonların  çanta, doğaya fidan ve eğitime katkı olarak geri dönüşümü sağlanacak. Projenin ilk konukları olan ana sınıf öğrencileri, eski kotlardan yapılan ilk kalemlikleri alanın mutluluğunu yaşadı.

18-10-2019 15:13:27


Forum Çamlık Alışveriş Merkezi, önemli bir farkındalık projesine imza attı. ‘Kotunda İyilik Var’ Projesiyle  geri dönüşüm, doğanın gelişimi, eğitime katkı konularına dikkat çekilerek tüm Denizlililere ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilerleyen günlerde sanat eserleri ve workshoplarla taçlandırılacağı, Pamukkale Üniversitesi iş birliği, pek çok kurum ve Denizlilerin de desteği ile gelecek nesillere örnek olacak adımlar atılacağı kaydedildi. Proje kapsamında, poşetlerin yerini alan bez çantalara alternatif olarak kot kumaştan alışveriş çantaları yapılacak.

Projenin başlamasıyla, anaokulu öğrencileri kullanmadıkları kot ve kanvas pantolonlarını alışveriş merkezine getirerek, geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandı. Minikler doğanın gelişimine katkıda bulunmak ve geri dönüşümü vurgulamak adına “Kotunda İyilik Var” dedi. Proje kapsamında 14-27 Ekim tarihleri arasında, kullanılmayan kot ve kanvas pantolonları zemin katta bulunan etkinlik alanında toplayıp, ziyaretçilerine kot alışveriş çantası olarak geri kazandırmaya başladı. 

AVM Müdürü Didem Kırşallıoba, “Projenin ilk aşamasında gelen ziyaretçilerimizin gardırobunda bulunan kot pantolonları çantaya dönüştürmek ve bununla geri dönüşüm sağlamaktı ilk amaç. Pantolonların paçalarından da destek bekleyen okullardaki öğrencilere de minimum 5 bin adet kelemlik yapmak. Tasarım çantalar fidan bağışı karşılığında ve çantaların sahipleriyle beraber yapılıyor. Bununla ilgili atölye çalışmalarımız düzenlenecek. Proje ile ilgili düğmeye bastık” diye konuştu.

İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi