4 Ağustos 2022 Perşembe

Denizli'de 50 bölgede 200 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çevreye ve yeşile karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek amacıyla fidan dikmeyi teşvik eden, ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganı ile başlatılan ve ülke genelinde  eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kampanya kapsamında Denizli’de 50 sahada 200 bin fidan toprakla buluştu. 

12-11-2019 12:16:53

Pamukkale ilçesine bağlı Kale Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasındaki etkinliğe  Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, İl Müdürleri, sivil toplum örgütleri ile öğrenciler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve idareciler katıldı. 

Vali Hasan Karahan, yaptığı konuşmada, 81 vilayette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde, 11 milyon fidanın  toprakla buluşacağını söyleyerek, “Bugün herkesin inşallah bir dikili ağacı olacak. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya ise Türkiye'de ağaç sevgisini geliştirmek için başlatılan kampanyaya desteğin çok büyük olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Çetinkaya, program kapsamında 50 ayrı bölgede eş zamanlı olarak üç saatlik zaman diliminde 200 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu dile getirerek, “Kale Mahallesindeki fidan dikim noktasında 2018 yılında yanan 68 hektar orman alanını da kapsayan 450 hektarlık toprak muhafaza ve erozyon kontrolüne proje sahanının bir kısmına; 9 bin kızılçam, 1000 ceviz, 1500 zeytin, 3 bin 300 adaçayı, 2 bin lavanta, 1000 adet kekik, 500 adet erguvan ve 50 adet mazı olmak üzere toplam 18 bin 350 adet fidan dikilecektir” dedi. 

Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar, önceden belirlenmiş ve parsellenerek numaralandırılmış alanlara fidanları dikerek ilk can suyunu verdi.  Kampanya kapsamında Buldan’da 6 bin, Çal, Babadağ ve Sarayköy’de 11 bin fidan düzenlenen etkinliklerle dikildi. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi