6 Ağustos 2022 Cumartesi

Demirci’den şeffaf belediyecilik sözü

CHP’de Merkezefendi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Sedat Demirci, kendisine bu görev verildiği takdirde katılımcı, toplumcu ve sosyal belediyecilik anlayışını benimseyeceğini söyledi. Demirci, “Söz veriyorum o belediyede kapalı kapı ve pencere olmayacak” dedi.

23-10-2018 16:34:07

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkezefendi eski İlçe Başkanı Sedat Demirci, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Merkezefendi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Toplantıya CHP Milletvekilleri Kazım Arslan, Teoman Sancar,  İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, bazı belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Ankara’ya MYK toplantısında olduğu gerekçesiyle toplantıya katılamayan Milletvekili Gülizar Biçer Karaca telgrafla Sedat Demirci’ye ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Toplantıda konuşmaların işitme engelliler için işaret diliyle anlatılması dikkat çekti.

Eşi yalnız bırakmadı

Sedat Demirci’nin basın açıklaması öncesinde partinin zemin katında bulunan salonda davetlilere ikramlarda bulunuldu. Toplantıda Sedat Demirci’nin eşi Hatice Demirci de davetlilerle yakından ilgilendi, basın açıklaması sırasında yanından ayrılmadı.Toplantıda partililere seslenen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, siyaset hayatına Demokratik Sol Parti’de başlayan, sonrasında CHP’de ilçe yönetimleri ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan Sedat Demirci ile yaklaşık 10 ay önce halef selef olduklarını belirterek, “Her şeye rağmen siyasi mücadelesine devam eden Sedat Demirci kardeşime çıkmış olduğu bu ulvi yolda başarılar dilerim” dedi.

“Belediye hepimizin evidir”

Merkezefendi Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu söyleyen Sedat Demirci, “Halka hizmet, hakka hizmet şiarından yola çıkarak öncelikle anamın iznini aldım, eşimin rızasını aldım. Sizlerin de iznini alarak gönüllere girmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden başkan adayı oldum. Eğer bu görev bana verilirse işçi,işveren, esnaf, öğrenci, köylü, emekli, memur, engellilerin hizmetinde olacağım. 25 yıllık bir esnaf ve sosyoloji mezunu bir insan olarak sizlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. En önemlisi çok büyük bir kitleye sahip işsizlerimiz. Onlarla da el ele vereceğiz. Bu kentte başları dik, evlerine ekmek götürmeleri ve çocuklarına mahcup olmamaları için birlikte çalışacağız. Ben bu yola çıkarken kendimi de Merkezefendi halkına emanet ediyorum. Bu şehri hep beraber yöneteceğiz. Katılımcı, toplumcu, sosyal belediyecilik anlayışını birlikte yaşatacağız. Tüm kararları kentin dinamikleriyle birlikte alacağız. Belediye hepimizin evidir. O belediyenin kapılarını pencerelerini sonuna kadar açacağım” dedi.

Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi