27 Temmuz 2022 Çarşamba

Çocuklarınıza Robin Hood okutmayın

Denizli 2. Kitap Fuarı’nda düzenlediği söyleşide anne ve babalara seslenen Psikolog-Yazar Tuncel Altınköprü, “Çizmeli Kedi gibi masallar okumayın" uyarısı yaptı. Gerekçe ise ‘hızsızlık’ yapmaları. Liste sadece bu masallarla da sınırlı değil. Robin Hood da ormanda yaşayan kibar bir soyguncu.

10-04-2018 17:34:48

Ayhan AKAR
Denizli 2. Kitap Fuarı’nda söyleşi ve imza etkinliği düzenleyen Psikolog-Yazar Tuncel Altınköprü, çocuklara kötü alışkanlıkları doğru gibi sunan bazı kitapları okutmamalarını önerdi. Altınköprü’nün ‘Çocuk ve Gençlik Kitaplarında Başlıca Sorunlar’ konulu söyleşisini anne ve babalar ilgiyle dinledi.

Psikolog Tuncel Altınköprü, çocukların kendi değerleriyle ilgili kitap okuması gerektiğini belirtti ve aileleri, “Robin Hood, ormanda yaşayan kibar bir soyguncu. Çizmeli Kedi, çizme karşılığında sevimliliğini kullanarak yalanla işlerini halleden bir karakterdir” cümleleriyle uyardı.

Yıllarca okunan çocuk masallarının şiddet, kapkaç, dolandırıcılık, yaralama, cinayet, güvensizlik, hoşgörüsüzlük gibi sorunlarda payı olduğunu iddia eden Altınköprü, çocuk kitaplarının, sosyal, ahlakî ve bireysel değerlerle donatılması gerektiğine dikkat çekti,  masal kahramanlarının, zararlı alışkanlıklara karşı çocuğa örnek olması gerektiğini vurguladı.
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi