25 Temmuz 2022 Pazartesi

Çocuklarda akrep sokması öldürücü olabiliyor

Fethiye’de ayakkabısını  giyerken içindeki akrebin soktuğu 5 yaşındaki Tuana Uğuz,  sevkedildiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu.

02-03-2018 16:44:26

Fethiye’de yaşayan 5 yaşındaki Tuana Uğuz,  ayakkabısını giyerken içindeki akrep tarafından ısırıldı. Fethiye’de ilk tedavisi yapılan hasta, durumunun ağır olması üzerine Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne  sevk edildi. Akrep sokması nedeniyle  kalp kası etkilenen,  kalp fonksiyonları bozulan minik Tuana’da ciddi kalp yetmezliği ve akciğer ödemi tespit edildi. Yoğun bakıma alınan Tuana, uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Uyguladığı tedavi ile Tuana’nın hayata dönmesini sağlayan Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, “Akrep sokmalarının özellikle çocuklarda çok ağır seyredebilir. Çoklu organ yetmezliği, nörotoksisite ve kardiyotoksisiteye yol açarak öldürücü olabilir. Tuana,  geldiğinde akrep zehirine bağlı olarak kalp kasının etkilenmiş, kalp kasının  kasılması azalmıştı.  Ciddi kalp yetersizliği ve akciğer ödemi tablosu vardı, durumu hayati risk taşıyordu. Uygulanan yoğun tedavi ile riskler atlatıldı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

Prof. Dr. Gürses,  bu kadar ağır bir tablonun çocuklarda her zaman yüz güldürücü şekilde sonuçlanamayacağını vurgulayarak, daha çok sıcak mevsimlerde görülen akrep sokmalarına karşı dikkatli olunması konusunda aileleri uyardı.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi