Çocuğunuzu yaz okullarına gönderin

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Aktaş Terzioğlu, karne notları düşük olan çocuğun her yönden değerlendirilmesi ve tatilde yaz okuluna gönderilmesi önerisi yaptı.

08-06-2018 11:21:16

Karnesinde düşük notlar getiren çocuğun tek başına sorumlu olmadığını dile getiren Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Aktaş Terzioğlu, bu karnenin aynı zamanda ailesi ve öğretmeninin de karnesi olduğunu söyledi. Terzioğlu, “Karne eğitim döneminin bitişini ve yaz tatilinin başlangıcını simgeler. Çocuğun eve getirdiği karne aslında sadece çocuğun değil, ailenin, okulun ve öğretmenin karnesidir. Karne herkesin kendisini değerlendirmesi için bir fırsattır. Aileler karne alınca sonucu çok yönlü değerlendirmeli, okul ve öğretmenler de öğrencinin neden başarısız olduğunu, neden öğrenciye ulaşamadıklarını sorgulamalıdır. Aileler çocuklarını objektif değerlendirmeli, çocuğunun yetenek ve kapasitesini bilmeli, beklentilerini de bu özelliklere göre ayarlayabilmedir. Diğer bir yandan da çocuğun sorununun farkında olmalı, gerekli desteği almasını sağlamalıdır. Karne, çocuğun eğitiminde amaç değil, hataları ve aksaklıkları düzeltmek için bir araç olmalıdır” şeklinde konuştu.

Tatilde Neler Yapılmalı?

Terzioğlu, yaz tatilinin sınırsız televizyon seyretmek ve bilgisayar başında vakit geçirmek anlamına gelmediğini, çocuğun rutin düzeninin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak ailelere uyarılarda bulundu.  ”Tatil ve dinlenme, karnesi nasıl olursa olsun her çocuğun hakkıdır. Ancak bu tüm kural ve sınırların yıkılması, yok sayılması demek değildir. Bilgisayar, internet, telefon ve tablet kullanımının sınırsız ve denetimsiz olmaması gerekir” diyen Terzioğlu, günlük düzen, yeme ve yatma saatlerinin değiştirilmemesini, düzenli kitap okumasının sağlanmasını önerdi. 

Çocukların tatilde uzun süre anne babadan ayrı kalmamasını öneren Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Aktaş Terzioğlu, “Tatil planları çocuğun yaşına ve ailenin  olanaklarına göre değişir. Çocuklar aile büyüklerinin yanına gitse de uzun süreli anne babadan ayrı kalmamalıdır. Ebeveynler çocuklarını denetlemeye devam etmelidirler. Yaz okulları, çocukların hem sosyalleşmesi hem de sportif faaliyetlerde bulunabilmesi için iyi bir seçenektir. Tatili evde geçirmek zorunda olan çocuklar için ise yeni hobiler kazandırmak, beraber zaman geçirmek, evde denetimsiz bırakmamak ve sosyalleşmesini sağlamak önemlidir” dedi. 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi