Çivrilli Öğretmen, Uşak kültürünü türkülerle yaşatıyor

Çivrilli saz ve söz ustası Ayhan Aydın, öğretmen olarak görev yaptığı Uşak’ın kültürünü ve türkülerini   yaşatmaya çalışıyor.

21-02-2018 16:53:45

Çivril’de doğup büyüyen 49 yaşındaki saz ustası Ayhan Aydın, Uşak Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi'nde müzik öğretmeni görev yapıyor. Aydın, derslerde öğrencilerine bağlama ve türkü sevgisi aşılamaya çalışıyor.  Uşak Gençlik Merkezi'nde düzenlenen müzik kurslarının yanı sıra özel olarak da bağlama dersi veren Aydın, 7’den 70’e ilgi duyan herkesle müzik bilgilerini paylaşıyor. 

Sanat faaliyetlerinin kültürün yaşatılmasında büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Aydın, “Benim doğduğum köyde eskiden elektrik bile yokken radyodan türküler dinlenirdi.  Yeni nesil medya araçlarında doyurucu halk müziği  yok. Bu durum gençlerimizin öz kültürümüzden uzaklaşmasına yol açıyor. Önceden liseler ve üniversiteli gençlerin arasında Türk Halk Müziği yarışmaları yapılırdı. 2011’den beri bir daha yapılmayan bu yarışmalar özellikle gelecek neslin öz kültürümüzden uzaklaşmasına yol açabilir" dedi. İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi