10 Ağustos 2022 Çarşamba

"Çivril'e çok yakışacak"

Büyükşehir Belediyesi’nin Çivril’de yapımını sürdürdüğü meydan projesi, 75. Yıl Parkı ve 23 Nisan Parkı’nda geri sayım başladı. 14 bin metrekare alana yapılacak düzenleme ilçeye yeni bir nefes katacak.

16-01-2018 16:23:14

Kent merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 14 metrekareye çıkaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de yeşil alan yatırımlarını sürdürüyor. Denizli'de ne varsa ilçelerde de o olacak sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın talimatıyla Çivril’de yapımına başlanan meydan projesi, 75. Yıl Parkı ve 23 Nisan Parkı düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Projeyle iki ayrı park ve meydan olarak kullanılan toplam 14 bin metrekare alandaki Öğretmenevi’nin tadilatının yapılarak restoran amaçlı kullanılması planlanıyor. Ayrıca 75.Yıl Parkı'ndaki büfelerin yerine modern mimariye sahip kafeterya yapılarak vatandaşların ihtiyaçlarının karşılaması hedefleniyor.

Modern çocuk oyun alanları
Projeyle 75.Yıl Parkı'ndaki kafeterya ve çevresinde süs havuzları ile desteklenen oturma alanları oluşturulurken, 23 Nisan Parkı'nda satış büfesi de yapılacak. Parktaki çocuk oyun alanları daha modern şekilde yenilenecek, yürüyüş yolları Denizli travertenleriyle kaplanacak. Kısa süre içerisinde bitirilmesi hedeflenen 75. Yıl Parkı ve 23 Nisan Parkı ile ilçeye yeni bir nefes katması amaçlanıyor.

Denizli yeşil alanda Avrupa standartlarının üstünde
Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, kentte kişi başına 14 metrekare yeşil alan düştüğünü belirterek, bu rakamın Avrupa standartlarının çok üstünde olduğunu kaydetti. İlçelerde de vatandaşların yararlanabileceği yeni sosyal alanlar oluşturduklarını söyleyen Başkan Osman Zolan, "Çivril’e hizmet edecek 75. Yıl ve 23 Nisan Parkı’nı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Çocuklarımız, hanım kardeşlerimiz, gençlerimiz burada güzel vakit geçirebilecek. Yenilediğimiz ve daha kapsamlı kullanılabilecek alanlarımız vatandaşlarımıza sosyal anlamda bir alternatif olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi