27 Temmuz 2022 Çarşamba

Çivril'de okul servisleri denetlendi

Çivril'de okul servis araçları jandarma tarafından denetlendi. Denetimlerde servisleri kullanan öğrencilere özellikle emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı.

13-03-2018 16:16:30

Denizli'nin Çivril İlçesi’nde jandarma ekipleri öğrenci taşıyan okul servislerine yönelik denetim yaptı. Denetimlerde servisleri kullanan öğrencilere özellikle emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı. Çivril İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri ilçede son günlerde yaşanan okul servisi kazalarının ardından sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren okul servis araçlarını yönelik denetlemelerini arttırdı. Ekipler özellikle öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerini dikkate alarak öğrenci taşıyan araçları okul önlerinde ve yol güzergahlarında durdurarak denetim yaptı. 
Yapılan denetimlerde servis araç şoförlerine özellikle emniyet kemeri kullanımı, öğrenciler ile birlikte başka yolcu taşınmaması, ayakta öğrenci taşınmaması, öğrenciler ile diyalog ve davranış şekilleri ile indirme bindirme kurallarına dikkat etmeleri hakkında bilgiler verildi. Ekipler öğrencilere de emniyet kemeri kullanımı ve servis içinde nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı. Denetimlerin eğitim öğretim dönemi sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. 
İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi