Çivril’de festival heyecanı

Çivril'de bu yıl 22’incisi düzenlenecek Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Belediye Başkanı Gürcan Güven, her yıl daha kapsamlı düzenledikleri festivale Denizli halkını davet etti. Festivalin final konserini Hande Yener verecek.

29-08-2018 10:32:22

Çivril Belediyesi tarafından 1995 yılından beri düzenlenen Çivril Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali 22. kez gerçekleştirilecek.  4 gün sürecek olan festival 30 Ağustos’ta başlayacak. Hem 30 Ağustos Zafer Bayramı hem de Çivril’in kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamalarının da yapılacağı festivalin tanıtım toplantısı Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda yapıldı. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, festival programı hakkında bilgi verip, Denizli halkını festivale davet etti. 

Dolu dolu festival olacak

Toplantıda festival programı hakkında bilgi veren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, her yıl eylül ayının ikinci haftasında gerçekleştirdikleri festivali bu yıl erkene aldıklarını belirterek, “Çivrilli gurbetçilerimiz festivale katılamıyordu. Onların isteği üzerine, festival tarihini erkene aldık. 30 Ağustos’ta, hem Zafer Bayramı hem de Çivril’in kurtuluşunun 96.yıldönümü kutladığımız gün festivalimizin de açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. 

Başkan Güven, “Amacımız sadece şenlik yapmak değil, Çivril’in doğasını, kültürünü, turizm alanlarını, tarımını tanıtmak. Bu açıdan bu festival bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Festival kapsamında düzenlenecek olan Miryokefalon Savaşı, Çivril ve Beycesultan Tarihi panellerinin yanı sıra Çivril’de meyvecilik ve tarımsal hayat konulu sempozyum da gerçekleştirilecek. Ayrıca, Çivril düz bir yerleşim yeri olduğu için bisiklet kullanımı çok yaygın.  Festival kapsamından bisiklet yarışları düzenleyeceğiz. Dolu dolu bir festival programıyla Çivril’imizi en iyi şekilde tanıtacağız” diye konuştu.

 Festival kapsamında gerçekleştirilecek konserlerde ise, Ali Kınık, Gece Yolcuları, Buray ve Hande Yener sahne alacak. 

Şengül BOZ 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi